• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Adamović najbolji sportista Srpske

Košarkaš Filip Adamović najbolji je sportista Republike Srpske za 2013. godinu u 59. izboru „Glasa Srpske“.

 Filip Adamović najbolji sportista Srpske Izvor: MONDO

Adamović je nastupao za Igokeu iz Aleksandrovca sa kojom je prošle sezone osvojio šampionsku titulu BiH, čemu je dodao i trofeje u Kupu BiH i Kupu Republike Srpske. Ipak, jedan od najvećih uspjeha ostvario je u Jadranskoj ligi kada je njegov, sada bivši klub, napravio prvorazredno iznenađenje i osvojio prvo mjesto na kraju ligaškog dijela takmičenja Jadranske lige, što im je na kraju donijelo nastup u Evrokupu.

Poslije dobrih igara u klubu u kojem je napravio prve košarkaške korake Adamović je odlučio da promijeni sredinu i državu te je dogovorio saradnju sa šampionom Rumunije ekipom Asesofta iz Ploeštija.

„Veoma sam iznenađen jer nisam stvarno razmišljao i očekivao ovako nešto, a sada kada se to desilo velika mi je čast jer znam kakvi su sve sportisti osvajali ovako nešto“, rekao je Adamović poslije izbora, a onda se i osvrnuo na svoj boravak u novom klubu.

„U Rumuniji je sve kako sam očekivao da će se desiti , odnosno onako kako su mi vlasnici kluba rekli kad sam dolazio, jedan sam odnosilaca igre, prezadovoljan sam statusom tamo, igramo u Evrokupu, mogo je tu biti još bolje, ali sasvim solidno za prvu sezonu za inostranstvu“, rekao je Adamović.

Drugo mjesto u 59. izboru deset najboljih sportista "Glasa Srpske" zauzela je karatistkinja Tamara Lozo, dok je žiri odlučio da treće mjesto pripadne kik-bokseru Marinku Matičiću. Četvrto mjesto zauzela je plivačica i prošlogodišnja najbolja sportistkinja Srpske Ivana Ninković, peta je atletičarka Biljana Cvijanović, šesti rukometaš Srđan Trivundža, sedmi tekvondoista Ljubomir Stančić, osmi kajakaš Darko Savić, deveti Danijel Blažić koji se bavi džijudžicom dok je posljednja na listi odbojkašica Aleksandra Vidović.

Osim proglašenja najboljih sportista uručene su i tri plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta i njih su dobili Ozren Đurđević, Goran Hadžić, Goran Teofilović. Plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta otišla je u ruke Vese Arežine. Tri plakete ambasadora sporta Republike Srpske otišle su u ruke Mijata Gaćinovića, Ognjena Ožegovića i Ognjena Kuzmića. Plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta dobio je ovogodišnji predsjednik žirija Izbora deset najboljih sportista RS Savo Milošević. Plaketa "Glasa Srpske" posthumno je uručena porodici Slobodana Karalića.

Plaketu za izuzetne rezultate u sportu za invalide dobio je Miro Vasić. Povelju za izuzetan sportski poduhvat godine dobio je Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca. Nagrada "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru Republike Srpske za ovu godinu otišla je u ruke Zorana Prnjatovića, novinara RTRS-a.

Najviše glasova čitalaca dobio je ovogodišnji laureat Filip Adamović, što je potvrda da žiri nije pogriješio u svom izboru.

(MONDO, Foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC