• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktorov trener: Nevin si, zadrži 100.000€

Džek Rider, stručnjak koji trenira Troickog u pismu upućenom srpskom reprezentativcu istakao da zna da je žrtva jer nije prekršio doping pravila.

 Viktorov trener: Nevin si, zadrži 100.000€ Izvor: MONDO

Viktor Troicki suspendovan je do jula 2014. godine, zbog toga što se nije povinovao strogim pravilima o doping kontroli na turniru u Monte Karlu.

Međunarodna teniska federacija (ITF) prvobitno ga je kaznila sa 18 mjeseci zabrane nastupa na turnirima, a onda je Sud za arbitražu u sportu u Lozani donio konačnu odluku o jednogodišnjoj suspenziji.

Baš koliko je ta presuda pogodila Troickog, teško je pala i njegovom treneru Džeku Rideru.

Australijski teniski stručnjak poslao je pismo srpskom igraču u kojem mu je pružio podršku i istakao da zna da je nevin, naglasivši da se odriče 100.000 evra koje mu sljeduju na osnovu ugovora.

"Zdravo Viktore, ne pišem ti da bih ti tražio 100.000 evra, kao što je predviđeno u našem ugovoru. Razlog za ovo pismo je vrlo jednostavan, vjerujem u tvoju nevinost! Citiraću i jedan pasus iz presude Suda za sportsku arbitražu u Lozani: 'Testovi urina i krvi su dali negativan rezultat sportiste i Sud je konstatovao da nema dokaza da je gospodin Troicki bio pozitivan na zabranjene supstance", napisao je Rider u pismu koje je ekskluzivno objavio italijanski teniski sajt tennisworlditalia.com, a prenose "Novosti".

"Bio sam prisutan tog dana u prostoriji za doping test tenisera. Mi smo razgovarali sa zvaničnim licima i shvatili da neće biti nikakvih posljedica. Kao i ti napustio sam to mjesto bezbrižan i uvjeren da neće da bude nikakvih problema. Mislim da mogu da kažem da si bio "žrtveni jarac", jer je je neko osjetio potrebu da dokaže nešto. Takođe sam dobio kritike od ljudi od kojih sam osuđen zato što nisam dovoljno bio upućen u kompletnu tematiku. Često se pitam zašto i oni koji rade za nekoga i naprave grešku ne trpe posljedice. Ljekarku, koja je bila u prostoriji za testiranje tenisera na doping treba kazniti, jer nije slijedila upustva", dodao je Rider.

Rider je posebno naglasio da Viktor ne treba da brine za novac koji mu je zagarantovan ugovorom o njihovoj saradnji.

"Osjećam se bolje znajući da nisam pokrenuo nikakav pravni postupak protiv tebe, što se odnosi na 100.000 evra iz ugovora, jer ne bih da ispaštaš dalje. Prije svega rezultati testiranja su bili negativni, nisi imao nikakve zabranjene supastance u krvi. Bio sam tamo sa tobom kada te doktorka uvjerila da možeš da predaš nalaze i dan kasnije, ako se ne osjećaš dobro. Radujem se što ćeš ponovo biti na terenu u skorije vrijeme i što ćeš do tada raditi fizioterapeutom Milošem Jelisavčićem"
, stoji u pismu Ridera, koji je na kraju pozdravio Viktorovu porodicu i prijatelje koji su uz njega.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC