• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej nije spreman za Đokovića

U prvom meču od operacije leđa, Britanac Endi Marej izgubio je od Žoa-Vilfrida Conge u Abu Dabiju, pa u petak nećemo gledati njegov meč sa Đokovićem.

 Marej nije spreman za Đokovića Izvor: MONDO

Novak Đoković mogao je sezonu 2014 da počne protiv vršnjaka i rivala Endija Mareja, od kojeg je doživio najbolniji poraz ove godine, u finalu Vimbldona, ali to neće biti slučaj.

Marej se nije u dovoljnoj mjeri oporavio od duge pauze i operacije leđa, pa tako u Abu Dabiju nije mogao da parira Žou-Vilfredu Congi.

Na revijalnom turniru na kojem učestvuju samo šestorica vrhunskih tenisera, (1) Rafael Nadal i (2) Novak Đoković imali su "bukirano" mjesto u polufinalu, dok su Marej i Conga morali da krenu od improvizovanog četvrtfinala.

U Abu Dabiju, egzotičnom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bolji je bio Francuz - 7:5, 6:3.

Bio je to Mareju prvi meč od septembra, tačnije od plej-of meča za plasman u Svjetsku grupu Dejvis kupa u kojem su se sastali Velika Britanija i Hrvatska. Taj meč uslijedio je neposredno po završetku US Opena.

Ipak, Marej će odigrati još jedan meč na Mubadala šampionatu, protiv drugog poraženog četvrtfinaliste, Stanislasa Vavrinke.

Švajcarca je u četvrtak nadigrao David Ferer rezultatom 7:5, 6:1, pa će tako drugi polufinalni duel činiti Španci Ferer i Nadal.

"Podloga je veoma brza i mora brzo da se reaguje. A, Žo je bio oštriji od mene, uz to je i servirao veoma dobro", rekao je Marej, koji nije isticao da li osjeća posljedice povrede i operacije ili ne. Poslije meča sa Vavrinkom, Marej će se pojaviti na egzibiciji na Barbadosu, a potom se vratiti u bazu u Majamiju, gdje je proveo veći dio vremena tokom oporavka.

Mubadala nije zvanični ATP turnir, ali će ova pobjeda svakako prijati Congi koji je u duel ušao sa skorom 1-8 u odnosu na superiornog Mareja.

"Nije čest slučaj da uzmem dva seta protiv Endija, čak i kad treniramo", rekao je sa osmehom Francuz, koji je i sam imao problema u prethodnom periodu, ali sa kolenom.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Kamran Jebreili)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC