• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momir Ilić pred EURO: Ne želim da budem peti

Kapiten rukometaša Srbije kaže da ne može da priča o ciljevima na Evropskom prvenstvu, ali napominje da ne želi da bude peti.

 Momir Ilić pred EURO: Ne želim da budem peti Izvor: MONDO

Ističe da bi "orlove" na Euru trebalo da nose igrači rođeni između 1984. i 1986. godine.

Izgledalo je poslije eliminacije Srbije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Španiji, u januaru ove godine, da je Momir Ilić spustio zavjesu na svoju reprezentativnu karijeru.

Međutim, kapiten će i u Danskoj predvoditi "orlove".

U četvrtak se pojavio u hotelu "M" oran i spreman da sa novim selektorom, devetim u njegovoj karijeri, krene u nove pobjede.

"Kada bih izgubio taj osjećaj i želju da igram za reprezentaciju i kada bi me mrzelo da dođem na pripreme, znao bih da je to kraj. Bilo je situacija, pogotovo poslije neuspjeha kada sam se kolebao i davao neke ishitrene izjave, ali kako se bliži okupljanje reprezentacije prorade emocije, jer nije mala stvar kada igraš za svoju zemlju", kao i uvijek iskreno priča Ilić.

Iskusni bek Srbije ne može da kaže do kada će da igra za reprezentaciju. Na ove pripreme došao je prilično odmoran, što nije bio slučaj kada je ranijih godina iz dresa Kila prelazio u ovaj sa nacionalnim grbom.

"Sada igram u Mađarskoj, nisam toliko umoran kao kada sam igrao u Bundesligi. Imao sam sedam-osam jakih utakmica, tako da mi i one fale. Došao sam da pomognem. Imamo Rnića, Nenadića, Vujina, igrače koji igraju fenomenalno, među najboljim bekovima su u Evropi. Tu sam da se podredim ekipi i učinim sve što je do mene da ostvarimo što bolji rezultat".

Vremena za pripreme je uvijek malo...

"Mislim da sada imamo dovoljno vremena. Nama nije potrebno puno vremena i treninga da se uigramo. Dobro se poznajem, dugo godina smo zajedno i mislim da neće biti problem. Pratim igrače koji igraju u Njemačkoj i vidim da su u vrlo dobroj formi, Vujin, Momir, Draško Nenadić, Vučko, Nikola... To nas raduje i ovo prvenstvo bi trebalo da protekne u znaku generacije od 1984. do 1986. godišta".

Grupa na Evropskom prvenstvu...

"Najjača grupa. Sve karte bacamo na prvu utakmicu i pobjedu nad Poljskom. Zadnji put smo izgubili od njih, pa je red da mi njih sada dobijemo. Nadam se..."

Francuska i Rusija?

"Francuska je uvijek jaka, imaju dosta dobrih igrača, stalno su u vrhu i favoriti su u našoj grupi. Sa Rusima smo više puta pokazali da znamo i možemo da igramo. Nije to toliko strašno kako zvuče ta imena. Bitno je da se držimo zajedno, da budemo kolektiv jer samo tako možemo da funkcionišemo".

Cilj?

"Ne razmišljam da ću da budem peti, uvijek želim sve najbolje. Imam san, ali moramo da idemo od utakmice do utakmice i tako da gradimo uspjeh".

Momir Ilić je na dan kada su dame osvojile srebro na Svjetskom prvenstvu napunio 32 godine. Nabrojao je sve selektore sa kojima je radio od Vujovića, pod kojim je debitovao, do Matića. Bilo ih je čak devet!

Nije se složio sa konstatacijom da broj trenera u reprezentaciji govori koliko je dugo njen član i koliko je star.

"Ne, nije tačno, nego su se oni brzo mijenjali (smijeh)", imao je spreman odgovor Ilić.

(Vladimir Sukdolak/MONDO, Foto: (Fonet/MONDO) )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC