• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tur de Frans stiže u Banjaluku

Banjaluka bi mogla da bude domaćin jednog od najvećih biciklističkih karavana na svijetu, etape trke Tur de Frans.

 Tur de Frans stiže u Banjaluku Izvor: MONDO

“Imamo dobre preporuke, tradiciju u organizaciji trka i uz stvaranje uslova za godinu ili dvije možemo da ugostimo najbolje svjetske bicikliste”, rekao je direktor trke Banjaluka - Beograd, biciklistički as Vladimir Kuvalja za “Glas Srpske” pošto je od direktora treće po veličini sportske manifestacije u svijetu Tur de Frans Kristijana Prudoma dobio pozitivan odgovor.

Na nedavno održanom sastanku u rezidenciji Ambasade Francuske u BiH, pored projekta za iduću godinu u Sarajevu, predočen je plan o dolasku Tur de Fransa u Banjaluku, samim tim bio bi obuhvaćen dio regiona Srbija i Hrvatska.

“Trenutno smo u pregovorima sa ovim zemljama kako bi zajednički djelovali. Želim da Banjaluka bude ciljno mjesto jedne etape i sutradan da etapa startuje iz Banjaluke. To bi bila velika promocija. Tur de Frans je među najgledanijim sportskim događajima u svijetu. Nju prati 12.000 novinara, oko 200.000 stalnih gledalaca i navijača koji putuju sa ovim karavanom. Iz Banjaluke bi otišlo 180 minuta slike na čuvenom TV kanalu Eurosport. Podaci govore da grad u kojem se to dešava zaradi više od 3.000.000 evra od turista, ekipa, raznih gostiju...”, izjavio je Kuvalja.

Prema njegovim riječima, promocija grada i novčana dobit su istinski cilj.

“Ubijedili smo organizatore Tur de Fransa da mi to možemo uraditi i da želimo. Red da se dobije organizacija je dugačak. Mi smo na dobrom putu i iskoristićemo veze da se sve ubrza. Kad budemo spremni, Tur dolazi”.

Zahvaljujući dobroj organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja u BiH, Biciklističke trke Banjaluka - Beograd, koja će biti održana osmi put zaredom, generalni direktor Trke Vladimir Kuvalja došao je u krug organizatora najvećih biciklističkih trka u svijetu.

“Banjaluka ima svoje mjesto u svijetu biciklizma i na nama je da ga zadržimo. Biciklizam je promovisao ovaj grad, ali dovođenje velikog Tur de Fransa daće novu dimenziju. Na razgovorima u Parizu ljudi koji organizuju Tur izrazili su želju da dođu u Banjaluku kako bi mi pomogli u promovisanju biciklizma u ovom dijelu Evrope”.

Kuvalja je podvukao da je poslije samo nekoliko mjeseci od prvog kontakta direktor Tur de Fransa došao u BiH.

“Veliku zahvalnost dugujemo Ambasadi Francuske, ambasadoru Rolanu Žilu, inače velikom zaljubljeniku u biciklistički sport i njegovoj supruzi Klaudiji Sarseroni, višestrukoj svjetskoj prvakinji u biciklizmu koji su posljednjih nekoliko godina članovi organizacionog odbora trke Banjaluka - Beograd”.

Direktor treće po veličini sportske manifestacije u svijetu Tur de Frans Kristijan Prudom boravio je u BiH.

“Ovo je prva zvanična posjeta jednoj zemlji bivše Jugoslavije. To je za nas čast da predstavnik najveće biciklističke trke dođe u našu zemlju i da nam pruži podršku u razvoju biciklizma kod nas”, zaključio je Kuvalja.

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC