• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šumi nije išao prebrzo"

Francusko tužilaštvo poslije analize kamere sa kacige koju je Šumaher nosio u trenutku nesreće tvrde da nije išao prebrzo.

 "Šumi nije išao prebrzo" Izvor: MONDO

Francuski istražni organi pregledali su kameru koju je Mihael Šumaher imao na kacigi u trenutku nesreće na skijanju. Uprkos tome što je kaciga pukla od siline udara, ostao je zabilježen snimak.

"Kamera je zabilježila snimak nesreće. Analiza snimka utvrdila je da je Mihael u toku vožnje udario u kamen, a onda se odbio i udario glavom u drugu stijenu. Kada je riječ o brzini kojom je išao, ne možemo tačno da je odredimo. On je bio izuzetno dobar skijaš i brzina kojom se kretao uoči nesreće bila je prilagodljiva dobrom skijašu na teškom terenu. Ne možemo da tvrdimo da je bio neoprezan ili da je vozio brzo, ali je činjenica da je naletio na kamen koji ga je odbacio nakon čega je došlo do udarca u glavu", izjavili su istražitelji na konferenciji za medije u Albervilu, dodavši da u sklopu njihove istrage brzina kojom se kretao Šumaher nije bila prioritet.

Oni su dodali i da su analizirane i Šumaherove skije.

"Na skijama je pronađeno oštećenje koje potvrđuje da je Mihael udario u kamen, a naša istraga pokazuje da skije nisu bile uzrok nesreće".

Šumaher je bio devet metara van staze kada je udario glavom o kamen, i pokušavao je da smanji brzinu, saopštili su istražitelji i dodali da se istraga, u koju su uključeni i ski eksperti, nastavlja, rade se detaljne analize i, prema njihovoj procjeni, sve napreduje veoma dobro.

Na konferenciji za medije iznesen je i podatak da je staza u Merabelu dobro označena, kao i da je Šumaherova porodica dala svoj pun doprinos istrazi o nesreći. Na pitanje zašto je kamera sa kacige predana tek pet dana nakon nesreće, stručnjaci su objasnili da je prioritet bilo Mihaelovo zdravstveno stanje, a tek onda otkrivanje okolnosti pod kojima je došlo do teške nesreće.

Mihael Šumaher povredio je glavu na skijanju 29. decembra i od tada je u vještački izazvanoj komi u bolnici u Grenoblu. Zdravstveno stanje legende Formule 1 je trenutno stabilno, ali i dalje veoma teško.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Ferrari )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC