• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): BiH u baražu!

Rukometaši Bosne i Hercegovine savladali su Estoniju sa 28:26 (15:9) i osigurali plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo 2015. u Kataru.

 RUKOMET (SP): BiH u baražu! Izvor: MONDO

U petom kolu kvalifikacija za rukometni Mundijal 2015. godine u Kataru, "zmajevi" su u srijedu stekli solidnu prednost protiv Estonaca (15:9) u prvom dijelu, ali su u nastavku neshvatljivo pali i u teškoj borbi na kraju ipak uspjeli da izbore plasmanu u baraž kolo prije kraja kvalifikacija.

Izabranici Dragana Markovića odlično su igrali odbranu, Nebojša Grahovac je briljirao na golu, pa je u prvom poluvremenu meča u Vitezu prednost konstantno rasla u korist BiH.

Međutim, neshvatljiv pad u drugom dijelu, koji se događa praktično u svakoj utakmici "zmajeva", doveo je u pitanje čak i remi koji je bio dovoljan za plasman u doigravanje za Mundijal.

Međutim, pri rezultatu 21:20 u 50 minutu, golman Benjamin Burić je odbranio sedmerac, a u naredna dva napada su Muhamed Toromanović i Faruk Vražalić postigli golove i praktično prelomili utakmicu.

Najefikasniji kod domaćina bili su Alen Ovčina sa šest, dok su Kosta Savić, Vladimir Vranješ i Toromanović postigli po četiri gola.

Selektor Bosne i Hercegovine Dragan Marković bio je zadovoljan pobjedom i plasmanom u baraž, ali ne i igrom koja je dovela do topljenja sigurnih šest golova prednosti.

''Iako smo opet imali pad u drugom poluvremenu, mogu reći da sam zadovoljan. Htio sam dati priliku svim igračima. Trenirali su vrijedno tokom praznika i red je bio da dobiju šansu. Bio je veliki pritisak na igračima a i sudije su dodatno zakomplikovale situaciju uz napetost od početka susreta. Na kraju svi možemo biti zadovoljni pobjedom i plasmanom u baraž''.

Njegovom timu u posljednjem kolu kvalifikacija slijedi put u Portugal u utakmici bez rezultatskog imperativa.

''Naš cilj se zna. U Portugal idemo da pobijedimo'', naglasio je Marković.

(MONDO, foto: Google)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC