• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajkači Borca za MONDO: Nema predaje!

"I dalje stojimo iza naše odluke da ne treniramo i istrajaćemo u našim zahtjevima", kaže kapiten Borca m:tel Srđan Trivundža za MONDO.

 Štrajkači Borca za MONDO: Nema predaje! Izvor: MONDO

Rukometaši Borca m:tel u srijedu i zvanično stupili u štrajk i neće odustati od svojih zahtjeva za isplatama barem tri plate, potvrdili za MONDO ključni igrači Banjalučana.

Banjalučki hram sporta, dvorana "Borik" otužno je djelovala na drugi dan Božića jer start priprema Borca m:tel nije započeo po planiranom rasporedu. Umjesto laganog zagrijavanja, trke, vježbi i kasnije vjerovatno revijalne utakmice crveno-plavih, "Borik" je djelovao sablasno prazan...



Razlog za to je najavljeni štrajk igrača, od kojih su se u srijedu predveče pojavili oni najiskusniji - Srđan Trivundža, Branislav Obradović, Mario Blažević..., ali su ostali u civilnoj odjeći i nisu se skidali u sportsku opremu.

Uz kafu su za MONDO otvorili dušu i saopštili razloge obustave rada navodeći da su zbog besparice u problemima do guše...

Kao kapiten i najiskusniji rukometaš Banjalučana, Srđan Trivundža je uzeo riječ i objasnio da će istrajati u zahtjevu da se igračima isplate barem tri zaostale plate, od 10 koliko se u prosjeku duguje većini igrača.

"Došli smo danas da obavimo razgovor sa novom Upravom kluba, ali mi i dalje stojimo iza naše odluke da ne treniramo i istrajaćemo u našim zahtjevima iako iskreno ne očekujemo da će se situacija promijeniti u neko skorije vrijeme",
počeo je Trivundža priču za MONDO.

Svjestan je da problem nije trenutne prirode i da aktuelno rukovodstvo na čelu sa Nebojšom Golićem nije krivo za loše stanje u "Velikanu iz Gospodske ulice".

"Problem nije od juče jer nam se u prosjeku duguje oko 10 plata. Očekujemo da nam one budu isplaćene od strane RK Borca jer mi s banjalučkim klubom imamo potpisane ugovore. Mi smo obavijestili aktuelnu Upravu o našim zahtjevima i oni su nas podržali na neki način jer je te obaveze napravilo prethodno rukovodstvo. Nama igračima je u neku ruku i žao što su se oni našli u ovom problemu štrajka igrača. Možda smo mi pogriješili što nismo u avgustu krenuli u borbu na ovakav način".


Iako ni prije šest mjeseci nisu dobili ni jednu marku od svog zarađenog novca, odlučili su da igraju regionalnu SEHA ligu zbog banjalučke publike.

"Igrali smo svi za džabe prethodnih šest mjeseci jer su klupski računi i tada i sada blokirani i nije bilo mogućnosti da primimo ni jedan jedini zarađeni pfening".


Trivundža je takođe dodao da pojedinačno gledano ni dugovanja prema igračima nisu identična, ali je ponovio da je riječ prosječno o 10 plata.

"Dugovanja prema igračima koji su u Borcu tri-četiri godine su mnogo veća od ovih koji su došli nedavno. Ali u prosjeku se duguje oko 10 plata, a meni konkretno 17 ličnih dohodaka".



Kapiten crveno-plavih nije želio previše da komentariše nedavne tužbe prema Borcu m:tel od strane bivšeg trenera, a aktuelnog selektora Bosne i Hercegovine Dragana Markovića i bivšeg direktora Borisa Đoge, ali je priznao da su ih "one isprovocirale da krenu u obustavu rada".

"Mi se ne bismo upuštali u preveliku polemiku o tim tužbama, ali nas njihovi potezi jesu isprovocirali da krenemo u štrajk. Naravno, oni imaju prava na svoja potraživanja iz ugovora, ali ne na ovaj način. Stav svih igrača je da se i za njih ne bi znalo da nisu bili u RK Borcu. Niko od nas ne bi na postojao na sportskoj mapi da nije našeg kluba, pa tako ni selektor BiH Marković, ni Đogo... "

Od dolaska Nebojše Golića na čelo kluba, igrači su se nadali da će stvari krenuti na bolje...

"To što mi punimo dvoranu 'Borik', što okupljamo mlade i animiramo grad Banjaluku i zabavljamo rukometnu publiku, to je samo na našu štetu. Mora se nešto promijeniti u odnosu prema nama igračima jer mi u Borcu samo gubimo zdravlje, doživljavamo povrede i samo gubimo vrijeme jer naše karijere neće trajati dovijeka... "


Iz banjalučkog kluba već je otišao pivot Ratko Nikolić, a vrlo realni su odlasci još nekih iskusnijih igrača poput Obradović, Trivundže i Blaževića, ali i njihovih nasljednika Stefana Jankovića, Nemanje Bezbradice...

"Odlazak Nikolića je pad stepenicu ili dvije, a ako još bilo ko ode, što je čini se neizbježno u ovom trenutku biće to propast. Ali svi moji saigrači su kvalitetni i ponuda ima ili će ih biti. Naravno, bilo bi šteta da se klub poput Borca raspadne jer svi bi voljeli da igramo ovdje i da damo svoj doprinos izlasku iz ove krize", podvukao je Trivundža.



Pomoćni trener Banjalučana Bojan Crnomarković došao je u "Borik" da pruži podršku igračima u njihovim opravdanim zahtjevima.

"Upoznat sam sa situacijom, igrači su nam prenijeli svoj stav i ja ih apsolutno podržavam da istraju u svojim nastojanjima jer je ovo agonija koja mora da se prekine! Niko ne živi od vazduha, igračima se duguje više od 10 plata i u tim uslovima je jako teško raditi, a kamoli ostvariti neke zapažene rezultate. Uvijek sam uz igrače bio, pa sam i sad. Moraće Grad Banjaluka i nadležne institucije da kažu da li im treba RK Borac, treba li im jedan ovakav sportski kolektiv kako bi se pomjerili s mrtve tačke. Ovako je evidentno agonija koja nema kraja i kojoj se mora stati na put", rekao je Crnomarković za MONDO.

(N.Š./MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC