• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaši Srbije umjesto u Poreču u Zadru?

Hrvatski rukometni savez zaprijetio je Poreču i Varaždinu da će im biti oduzerta organizacija Svjetskog prvenstva.

 Rukometaši Srbije umjesto u Poreču u Zadru?  Izvor: MONDO

Hrvatski rukometni savez zaprijetio je Poreču i Varaždinu da će im biti oduzerta organizacija Svjetskog prvenstva za rukometaše ukoliko do 27. decembra ne pristanu da sponzorišu to takmičenje.

Ukoliko se to desi, utakmice C grupe, u kojoj igraju Poljska, Njemačka, Rusija, Alžir, Makedonija i Tunis bile bi igrane u Zagrebu, dok bi porečka D grupa, u kojoj su Norveška, Danska, Srbija, Saudijska Arabija, Egipat i Brazil, bila preseljena u Zadar.

Poreč i Varaždin su odbili da potpišu ugovore prema kojima bi sa tri i po miliona kuna (oko pola miliona evra) morali da učestvuju u troškovima organizacije Svjetskog prvenstva.

"Razgovarali smo s predstavnicima vlade o pripremama za SP i zaključili da sve ide prema planu. Što se tiče Poreča i Varaždina, njima smo dali rok do 27. decembra da se problem riješi. Ako do tada ne bude dogovora, porečka grupa će biti preseljena u Zadar, a varaždinska u Zagreb. Sa tom odlukom se složio i predsjednik Svjetske rukometne federacije Hasan Mustafa", rekao je izvršni direktor HRS Zoran Gobac.

Generalni sekretar saveza Damir Poljak nada se da će problemi sa Porečom i Varaždinom ipak biti riješeni i da neće biti mijenjanja domaćinstva.

"Vjerujem da će sve biti završeno kako je i bilo planirano, jer svi želimo da se igra u Varaždinu i Poreču", rekao je Poljak, i dodao da je do sada prodato više od 80.000 ulaznica, od ukupno 220.000 koliko ih ima na raspolaganju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC