• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko su sportisti godine u BiH?

U utorak uveče BiH će dobiti novog "kralja" i "kraljicu" sporta. Laureati u prošloj godini bili su Markica Dodig (na slici) i Arnela Odžaković.

 Ko su sportisti godine u BiH? Izvor: MONDO

U muškoj konkurenciji titulu "najboljeg među najboljima" ponijeće jedan od šestorice nominovanih kandidata koji su ušli u najuži krug - Goran Ikonić (košarka), Vedad Ibišević (fudbal), Hamza Alić (atletika), Memnun Hadžić (boks), Amel Mekić (džudo) i Borki Predojević (šah).

U ženskoj konkurenciji, pored prošlogodišnje pobjednice Odžakovićeve, u konkurenciji su: Mervana Jugić-Salkić (tenis), Dijana Vasić (odbojka), Lusija Kimani (atletika), Dragana Knežević (rukomet) i Aida Pilav (košarka).

Svečana manifestacija koju osmu godinu za redom organizuju "Nezavisne novine" u koorganizaciji sa BHRT-om, a pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića počinje u 20.30 u Kongresnoj dvorani sarajevskog hotela "Holidey Inn", uz direktan TV prenos na državnoj televiziji.

O najboljima među najboljima odlučiće žiri, kojim predsjedava selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević, a plakete i priznanja biće dodijeljene u 12 kategorija.
To su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolje ekipe, najbolji treneri, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za razvoj sporta u BiH - sportska ličnost godine, nagrada za razvoj sporta u BiH - sportski gest godine, životno djelo, fer-plej, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Kao i prethodnih godina u zabavnom dijelu programa nastupiće predstavnik BiH na "Eurosongu" - Elvir Laković Laka, te Maja Tatić, nekadašnja predstavnica BiH na "Eurosongu" i Lana Jurčević, hrvatska pjevačica.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC