• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojinović: Nećemo obrukati Srbiju

"Naš glavni cilj je da se uključimo u borbu za vrh za dvije, tri godine, ali mogu da obećam da nećemo obrukati Srbiju", izjavio je Bojinović.

 Bojinović: Nećemo obrukati Srbiju Izvor: MONDO

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Mladen Bojinović (202 cm, 101 kg) izjavio je da "orlovi" sigurno neće osramotiti naciju na predstojećem SP u Hrvatskoj.

Bek francuskog Monpeljea, za koji igra od 2002. godine, u intervjuu banjalučkom "Glasu Srpske" naglasio je da srpski nacionalni tim bez pritisaka i euforije putuje na Svjetsko prvenstvo, ali da u Hrvatskoj sigurno neće razočarati.

"Najvažnije je da poslije duže pauze idemo na jedno veliko takmičenje. Ova smotra će biti posebna i zbog toga što ćemo prvi put nastupiti pod imenom Srbija. Ipak, ne opterećujemo se rezultatom, imamo dobru atmosferu i svi ćemo dati svoj maksimum da bismo ostvarili što bolji rezultat. Naš glavni cilj je kontinuitet dobrih igara da bismo za dvije, tri godine mogli da se uključimo u borbu za vrh, ali i pored toga, mogu da obećam da nećemo obrukati dres sa nacionalnim grbom", izjavio je Bojinović, bivši rukometaš Bidasoe, Ademar Leona, Barselone i Partizana.

Prema njegovim riječima, Srbija je svrstana u jednu od težih grupa, Grupu D, gdje će za protivnike imati selekcije Danske, Norveške, Egipta, Brazila i Saudijske Arabije.

"Danci su evropski šampioni i suvišno je trošiti riječi na njih. Norvežani su uvijek neugodna ekipa, dok o snazi Egipćana govori činjenica da smo od njih izgubili poslednju međusobnu utakmicu. Dakle, favoriti smo protiv Brazilaca i Saudijaca i vjerujem da ćemo u tim duelima upisati bodove, a u ostalim samo obećavamo borbu", uzdržan je momak, koji ima bronzu sa reprezentacijom Jugoslavije sa SP 2001. godine u Francuskoj.

Bojinovićev Monpelje, aktuelni prvak Francuske, u šampionatu ruši sve pred sobom. U 2008. godini na blizu 40 utakmica, nije zabilježio nijedan poraz. Srbin je prvi strijelac tima...

"Iskreno, to je manje bitno. Kolektiv je uvijek na prvom mjestu i tako će biti i ubuduće", podvukao je srpski kapiten, koji je rođen 17. januara 1977. godine u Banjaluci.

Na šampionatu svijeta, koje počinje sredinom januara, srpski rukometaši trebalo je da budu stacionirani u Poreču, ali je istarski grad, pored Varaždina, odbio da plati oko pola miliona evra za organizaciju, pa je moguće da "orlovi", kao i sve ostale reprezentacije u grupi, budu premješteni u Zadar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC