• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Tojota i dalje na stazi

Japanski proizvođač automobila Tojota demantovao je špekulacije da će povući ekipu iz Formule 1 zbog finansijske krize.

 F1: Tojota i dalje na stazi Izvor: MONDO

Iako su čelnici Tojote potvrdili da će prvi put poslije Drugog svjetskog rata kompnija godinu završiti sa gubicima, ekipa će nastaviti da se takmiči u prvenstvu svijeta.

"Apsolutno ne razmišljamo o povlačenju tima iz Formule 1, ali će troškovi morati da budu smanjeni, jer bi bilo izuzetno teško zadržati isti nivo potrošnje", rekao je predsjednik korporacije Tojota Motor, Kacuaki Vatanabe.

Tojota će tako u narednoj sezoni biti jedini predstavnik Japana u Formuli 1, jer je Honda prije tri sedmice saopštila da više neće moći da finansira ekipu i da se povlači iz "najbržeg cirkusa".

Direktor Tojotinog tima u Formuli 1 Džon Hovet izjavio je da je zadovoljan odlukom kompanije da ostane u takmičenju, ali je rekao da će morati da se napravi novi sporazum o diobi prihoda.

"Komercijalni prihodi Formule 1 nisu mali, ali je problem što samo polovina tog novca odlazi ekipama. U isto vrijeme, vidimo da u izuzetno profitabilnom takmičenju kao što je Liga šampiona u fudbalu klubovi na kraju sezone u zavisnosti od rezultata podijele između 96 i 97 odsto komercijalnih prihoda. S obzirom na sadašnje okolnosti, jasno je da će o tome morati ponovo da se razgovara u našem sportu", rekao je Hovet.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC