• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Memnun Hadžić i Lusija Kimani sportisti godine

Bokser Memnun Hadžić i atletičarka Lusija Kimani proglašeni su za najbolje sportiste BiH u 2008. godini, u izboru "Nezavisnih novina".

 Memnun Hadžić i Lusija Kimani sportisti godine Izvor: MONDO

Hadžić je ove godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Liverpulu u kategoriji preko 91 kilograma što je prva medalja za BiH sa evropskih i svjetskih šampionata u nekom od olimpijskih sportova.

Lusija Kimani, članica AK Borac iz Banjaluke i višestruka rekorderka BiH na 10.000 metara, ove godine osvojila je 13 mjesto na Evropskom kupu u Istanbulu i predstavljala BiH na Olimpijskim igrama u Pekingu gdje je zauzela 42 mjesto u maratonu.

„Ponosan sam što sam ovdje, ova nagrada mi mnogo znači i biće mi motiv da u budućnosti ostvarujem još bolje rezultate. Želio bih da istaknem da bi uz pomoć institucija BiH naši sportisti mogli ostvarivati mnogo bolje rezultate i da se posebno zahvalim mojoj porodici koja mi je uvijek pružala podršku“, rekao je Hadžić na svečanoj dodjeli nagrada u Sarajevu.

Nagradu za najbolju sportistkinju umjesto Lusije Kimani, koja se trenutno nalazi na pripremama u rodnoj Keniji, primio je predsjednik AK Borac Dušan Mišljenović.

U najužem krugu kandidata za najboljeg sportistu bili su Hamza Alić (atletika), Amel Mekić (džudo), Goran Ikonić (košarka) i Borko Predojević (šah), dok su u ženskoj konkurenciji u najuži krug ušle Dijana Vasić (odbojka), Arnela Odžaković (karate), Mervana Jugić-Salkić (tenis) i Dragana Knežević (rukomet).

Na osmom "Izboru najboljih sportista BiH" za najbolju ekipu u 2008. godini proglašen je Rukometni klub "Bosna - Sunce osiguranje" iz Sarajeva, drugo mjesto osvojio je Ženski rukometni klub "Borac" iz Banjaluke, a treće Šahovski klub "Bosna" iz Sarajeva.

Trener godine je Almedin Fetahović (boks), a u najužnoj konkurenciji priznanja su pripala i Radetu Unčaninu (rukomet) i Mehmedu Skenderu (atletika).

Najperspektivniji sportisti su Brankica Mihajlović (odbojka) i Nadir Čolpa (boks), a nagrada za fer-plej pripala je Rukometnom klubu "Goražde".

Dodjeljena su i posebna priznanja za životno djelo i to Velimiru Sombolcu i Osmanu Maglajliću, te posthumno - Memnunu Idžakoviću i Rusmiru Delahmetoviću.

Fudbaler Vedad Ibišević proglašen je za sportsku ličnost godine, dok je Miralem Pjanić nagrađen za sportski gest godine.

Najbolji sportista u sportu za invalide je Adnan Manko (OKI "Fantomi"), dok je ekipa godine reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci.

Tonči Marković osvojio je posebnu nagrada za doprinos sportskom novinarstvu.

Organizatori manifestacije, koja je održana usarajevskom hotelu "Holidej In" pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, bili su "Nezavisne novine" i BHRT.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC