• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Nije problem Filip, nego menadžer

Mogućnost da mladi Filip Krajinović odbije poziv u Dejvis kup reprezentaciju Srbije u najmanju ruku je - tužna...

 Obradović: Nije problem Filip, nego menadžer Izvor: MONDO

Jedan od najvećih bisera u svijetu tenisa planira da u to vrijeme, početkom marta 2009. godine, igra u Dohi.

Sindrom "zahvaljivanja" selektorima, po kojem su u srpskom sportu najpoznatiji bili košarkaši i rukometaši, izgleda da se proširio i na tenis, a čudno je što to dolazi od najmlađeg igrača na koje selektor Bogdan Obradović računa. Igrača, koji bi tek trebalo da brani boje svoje zemlje, a da do tada uči od Đokovića, Tipsarevića, Zimonjića, Troickog...

Ipak, Obradović tvrdi da problem nije u 16-godišnjem dječaku iz Sombora, već u njegovom menadžeru, Holanđaninu Oliveru van Lindonku.

"Razgovarao sam sa Filipom i jasno je da on ima želju da igra za reprezentaciju i bude u timu. Međutim, problem je u menadžeru Oliveru van Lindonku, koji mu pravi plan i program, u kom, bar za sada, nema mjesta za učešće u Dejvis kupu. Smatram da time vrši prevelik pritisak na Krajinovića i da pogrešno insistira na određenim stvarima, zbog čega sam bio prinuđen da reagujem, ne samo kao selektor Dejvis kup reprezentacije, već i kao neko kome je stalo do Filipa", rekao je Obradović za "Sport".

"Prvo sam zvao Olivera telefonom nekoliko puta, međutim on se ne javlja nikome, kao da je napravio nekakav zid oko sebe. Potom sam pričao sa Nikom Bolitijerijem (čiju Tenisku akademiju na Floridi pohađa Krajinović), možda on pokuša da ga urazumi i obećao mi je da će uticati na Holanđanina. Ispostavilo se da je i to bilo džabe", objašnjava Obradović.

Ostalo je da pokušaju čelnici Saveza.

"Na kraju, čak je i Teniski savez Srbije preuzeo na sebe obavezu da pregovara sa tim menadžerom i pokuša da izdejstvuje dozvolu da nam se naš najbolji mladi igrač pridruži u Španiji. Vidjećemo šta će biti od svega. Iako nije rečeno da Filip definitivno neće igrati za reprezentaciju, za vjerovati je da na kraju ipak kažu kako nema slobodnog vremena zbog brojnih obaveza", skeptičan je Obradović.

Postavlja se pitanje da li je za Filipa bolje da sjedi na klupi u DK timu ili da u to vrijeme igra na turnirima.

"Teško je procijeniti šta je bolje. Ali, kako igramo protiv najveće ekipe, osvajača Dejvis kupa, na njihovom terenu, pred bučnom publikom u specifičnoj atmosferi, jasno je da će to za Filipa biti dragocjeno iskustvo. Nacionalni tim ima akcije jednom ili dva puta godišnje, dok turnira ima 40 u sezoni. Uostalom, Ferer, na primjer, istakao je kakav tretman reprezentacija ima u njegovoj karijeri, kada je rekao da mu je to prioritet u narednoj sezoni", navodi Obradović odnos španskih tenisera prema državnom timu kao primjer.

"Takođe, mislim da bi Filip trebalo da gradi odnos sa reprezentacijom, kao i svi talentovani, mladi igrači širom svijeta. On je prošao sve naše selekcije i mislim da je logično da se sada nađe u seniorskom sastavu, ali znam da to ne zavisi mnogo od njega", podvlači Obradović.

Španija će u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa dočekati Srbiju u Bendiormu, od 6. do 8. marta naredne godine. "Furija" je u ovogodišnjem finalu pobijedila Argentinu na gostujućem terenu i treći put osvojila ovo kultno takmičenje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC