• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP Tur u novom ruhu

Teniska 2009. godina donosi 63 turnira podijeljena u četiri kategorije, mnoštvo novih objekata i jasniji sistem bodovanja.

 ATP Tur u novom ruhu Izvor: MONDO

Novu tenisku sezonu obilježiće sistematizacija turnira, koja bi vrhunskim igračima trebalo da donese humaniji raspored, a navijačima omogući bolji uvid u takmičenje, kao i u način bodovanja.

Najveći značaj, kao i do sada, imaće četiri gren slem turnira, na kojima će osvajanje trofeja donositi po 2.000 bodova.

Preostalih 59 turnira biće raspoređeno u tri kategorije - devet Masters 1.000 turnira, zatim 11 turnira vrijednih 500 bodova i 39 turnira na kojima će titula vrijediti 250 bodova.

Završni turnir sezone zvaće se "Barklis Vorld Tur Fajnals" i biće održan u Londonu, posljednje nedjelje februara.

Od tenisera koji su se na kraju 2008. godine plasirali među najboljih 30 zahtjevaće se nastupi na sva četiri gren slema, kao i na osam od devet turnira "Vorld Tur Masters" serije. Za bodovni saldo biće uračunata još četiri najbolja rezultata sa "Vorld Tur 500" turnira i dva najbolja rezultata ostvarena na "Vorld Tur 250" ili čelindžer turnirima.

Zavisno od toga u kojoj mjeri budu ispunili obaveze prema takmičenju, najboljih 12 igrača će na kraju 2009. godine podeliti bonus u iznosu od šest miliona dolara.

Novi stadioni, na kojima će se naredne godine igrati ATP turniri, predstavljaju investiciju vrijednu 800 miliona dolara. Riječ je o objektima u Brizbejnu, Madridu, Šangaju, Valensiji i Parizu. Stadioni u Sinsinatiju, Rimu, Akapulku, Roterdamu i Montrealu će renoviranjem takođe dostići vrhunski svjetski nivo.

Kalendar za 2009. sačinjen je tako da sezona bude podijeljena na nekoliko cjelina, od kojih će svaka imati svoj vrhunac u vidu gren slem ili drugog renomiranog turnira.

Najvažnije promjene u odnosu na 2008. ogledaju se u tome što je Masters u Madridu pomjeren iz jesenjeg u proljećni termin (iz dvorane na otvorene šljakaste terene), dok će krajem septembra i početkom oktobra igrači provesti nekoliko nedjelja na Dalekom istoku.

Šangaj, koji je prethodnih godina bio domaćin završnog ATP šampionata, sada će organizovati turnir Masters serije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC