• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Rumuni testiraju "orlove" za SP

Rukometna reprezentacije Srbije odigraće tokom vikenda prijateljske mečeve sa Rumunijom i testirati svoje mogućnosti uoči SP u Hrvatskoj.

 RUKOMET: Rumuni testiraju "orlove" za SP Izvor: MONDO

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu kako bi nastavila pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati od 16. januara do 1. februara 2009. u Hrvatskoj.

Na početku završnih priprema, reprezentacija će u subotu u 18 sati u hali "Pionir" i dan kasnije u Nišu odigrati utakmice sa Rumunijom, a povodom "Dana rukometa", kojim će obilježiti uspješnu 2008. godinu.

Selektor Srbije Jovica Cvetković izjavio je da je "ova godina dala snagu muškom rukometu".

"Tu smo da obilježimo Dan rukometa. Iza sebe imamo uspješnu godinu koja nam je dala snagu. Reprezentacija želi da se predstavi Beogradu i Nišu uoči Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj. Ovo je lijep trenutak. Dani kada nećemo mnogo razmišljati o tome šta nas čeka u narednoj godini", rekao je Cvetković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Selektor je izrazio nadu da će Srbija odigrati dvije kvalitetne utakmice sa Rumunijom, ali da će atmosfera ipak biti opuštena, jer "ono glavno" slijedi poslije Nove godine.

"Neki igrači još imaju obaveze u svojim klubovima i zbog toga neće biti u Beogradu. Očekujem da ćemo se okupiti u kompletnom sastavu 2. januara i da će svi igrači biti zdravi", rekao je Cvetković i ponovio da je cilj "orlova" da u Hrvatskoj odigra što bolje i da će uraditi sve da postigne dobar rezultat.

Jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije Danijel Anđelković istakao je da se vratio u ekipu poslije dva mjeseca pauze zbog povrede.

"Lijepo je vidjeti stare prijatelje, naročito u ovakvoj prazničnoj atmosferi. Ove utakmice sa Rumunijom su uvod za sve ono što nas čeka. Nadam se da ćemo svi biti zdravi", rekao je Anđelković.

Pivotmen reprezentacije Alem Toskić došao je u Beograd sa velikim flasterom preko nosa, ali je objasnio da povreda nije teška i da će vrlo brzo moći da trenira punim intezitetom.

"Malo sam povrijeđen, ali nije strašno. Okupili smo se ovde na pripremama za Svjetsko prvenstvo. Mi znamo šta nas čeka tamo i nadamo se najboljem", rekao je Toskić.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković naglasio je da će za vrijeme dana rukometa biti još manifestacija, a da će se ono najbolje što Srbija ima vidjeti 27. decembra u Beogradu.

"Za vrijeme obilježavanja Dana rukometa, pored utakmica, organizovaćemo seminare za sudije i trenere i održaćemo Skupštinu RSS. Poslije utakmice u Beogradu, na svečanosti dodijelićemo nagrade najboljim u 2008. godini. Želio bih da reprezentacija igra u punom Pioniru, jer su momci i stručni štab to zaslužili", rekao je Đurković.

Rukometna reprezentacija Srbije do polaska na Svjetsko prvenstvo treniraće u Kovilovu i učestvovati na turniru u Francuskoj, a u Hrvatsku će krenuti 15. januara.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC