• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojana Jovanovski u finalu Delhija

Najveća nada srpskog ženskog tenisa Bojana Jovanovski plasirala se u finale profesionalnog ITF turnira koji se igra u Indiji.

 Bojana Jovanovski u finalu Delhija Izvor: MONDO

Jovanovski je u petak u polufinalu čelendžera, čiji je nagradni fond 50000 dolara, savladala prvog nosioca i 136. teniserku sveta Slovenku Mašu Zec Peškirić rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:1.

Bojana, koja će 31. decembra napuniti 17 godina, u finalu će odmjeriti snage sa Čehinjom Sandrom Zahlavovom. Ona trenutno zauzima 186. poziciju na WTA listi.

"Srećna sam zbog plasmana u moje prvo finale "pedesetice", ali neću se zaustaviti na ovom rezultatu, cilj je svakako titula. U polufinalu sam odmjerila snage sa prvim nosiocem, Slovenkom Mašom i to mi je bio najteži meč do sada na ovom turniru. Igrala sam tri seta, posljednji sam dobila sa 6:1, dobro sam se kretala, servirala, dominirala terenom i to je i donijelo željeni rezultat. Izuzetno sam zadovoljna mojom igrom na ovom takmičenju, na koje sam došla da pružim svoj maksimum i da na najljepši mogući način stavim tačku na kraj sezone 2008.", rekla je Bojana.

Plasmanom u finale, naša teniserka, koja je trenutno 375. igračica svijeta, obezbijedila je 85 poena što joj donosi skok na 293. mjesto. Ukoliko bude pobijedila Zahlavovu osvojiće dodatnih 10 poena.

"San evo polako pretvaram u stvarnost. Igraću moje prvo profi finale ovog nagradnog fonda i nadam se trijumfu, ali bez obzira na ishod finala ovo je moj najbolji rezultat do sada, koji cu proslaviti kad se vratim kući zajedno sa rođendanom 31. decembra. Razloga za slavlje je puno i srećna sam zbog svega što se dešava", dodala je najperspektivnija teniserka Srbije i najbolja juniorka Bojana Jovanovski.

Na putu do finala, Jovanovski je savladala Indijku Parul Gosvami, Melani Klafner iz Austrije, Japanku Čiaki Okadaue i pomenutu Mašu Zec Peškirić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC