• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana sa novim dečkom i reketom u Brizbejnu

Uz Anu Ivanović se mogu "zalijepiti" mnogi pozitivni epiteti, ali je jedan od najvrednijih sigurno da je i dalje željna učenja.

 Ana sa novim dečkom i reketom u Brizbejnu Izvor: MONDO

Između turnira u Brizbejnu i prvog grend slem turnira Australian Opena, lijepa srpska teniserka smatra da je mnogo napredovala u mnogim elementima igre, što joj umnogome popravlja samopouzdanje.

Uspjesi u 2008. godini, finale Australijan Opena i osvajanje Rolan Garosa, sami po sebi nose pritisak da mora da ih bar ponovi u godini koja nastupa ako ne i da ih bude bolja. Pritisak je veliki...

"Niko nema veće očekivanje od mene same. Ipak, trudim se da ublažim taj pritisak, ali znam da sam sposobna da igram dobro. Najvažnije je da se ne zanesem i razmišljam o osvajanju turnira i odbrani bodova", rekla je Ana Ivanović australijskim medijima.

Ana Ivanović je u 2008. godini bila u jednom trenutku i prva teniserka svijeta (prva nedjelja juna mjeseca), a završila je kao peta na svijetu.

"Definitivno je teže ostati na vrhu, jer, jednostavno, kada si prva sve rivalke žele baš tebe da dobiju i imaju mnogo veći motiv i sa tim saznanjem moraš da uđeš u svaki meč", kaže 21-godišnja Ana.

U nekim mečevima u godini na izmaku Ana Ivanović nije ličila na sebe i iz njih je sigurno nešto naučila. Imala je i dosta problema sa povredama, što je sezonu, koja je odlično počela, učinila po nju frustrirajućom.

"Imala sam problema sa povredama i zato nisam uspjela da napredujem kako sam željela. Iz tih razočaranja sam dosta naučila. To što sam zbog povrede morala da otkažem nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu je sigurno bio najteži trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri", ističe srpska teniserka.

U međuvremenu, Ana je promijenila rekete koje koristi. Vilson (Wilson) je zamijenila Joneksom (Yonex). Ona vjeruje da je i to doprinijelo poboljšanju u njenoj igri.

"Mislim da sam značajno popravila bekhend, posebno kada sam promijenila reket. Joneks mi daje veću mogućnost spina, što pomaže u odigravanju bekhenda i boljoj kontroli lopte. Mislim da sam i dosta popravila igru na mreži i kretanje".

Osvajanje prvog gren slema u karijeri (Rolan Garos) sasvim sigurno bio je najsvjetliji momenat karijere srpske teniserke.

"Sada imam mnogo više samopouzdanja na terenu, jer, ostvarila sam dva svoja najveća cilja - osvajanje gren slema i probijanje na prvo mjesto. Vjerujem da sam sada u boljoj poziciji da se sa tim nosim sljedeći put, kada budem u toj situaciji", kaže Ana.

Iako ne voli da priča o privatnom životu, svjesna je da je to dio posla kojim se bavi. Mediji su jedva dočekali da objave da je u vezi sa španskim teniserom Fernandom Verdaskom, koji će takođe biti u Brizbejnu.

"Takve stvari dolaze sa uspjehom. To, svakako, nije jedna od boljih stvari kada ste profesionalni teniser, ali nema razloga žaliti se na to ili izbjegavati", rekla je Ana Ivanović, koja je u međuvremenu postala i jedan od najtraženijih foto-modela.

"Nadam se da će ljude i dalje više interesovati zbog toga kako igram tenis, a ne zbog dešavanja van terena", poručuje Ana povodom interesovanja magazina.

Njeni, ali i uspjesi Jelene Janković i Novaka Đokovića učinili su da tenis postane sport broj jedan u Srbiji, a Ana kaže da je raduje kada dođe u otadžbinu i vidi koliko klinaca ima reket u rukama i igra u dvorištima, na ulicama...

"Problem je u tome što u Srbiji nema dovoljno trenera za sve one koji se bave ili bi se bavili tenisom. Ali, moram da kažem da mi je drago što sam i ja malo doprinijela popularnosti tenisa u Srbiji. I Novak i Jelena i ja smo još mladi i možemo da postižemo još dobrih rezultata i tako još više djece insiprišemo da uzmu reket u ruke", kaže Ana Ivanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC