• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gazeta delo sport: Alonso najbolji u 2008.

Prestižni italijanski sportski dnevnik "Gazeta delo sport" izabrao je Fernanda Alonsa za najboljeg vozača Formule 1 u 2008. godini.

 Gazeta delo sport: Alonso najbolji u 2008. Izvor: MONDO

Iako je Španac za volanom Renoa osvojio tek peto mjesto u genaralnom poretku vozača u sezoni iza nas, "Gazeta" mu je dala prednost u odnosu na šampiona Luisa Hamiltona, odnosno drugoplasiranog Felipea Masu, a zatim i Kimija Raikonena i Roberta Kubicu, koji su zauzeli treću i četvrtu poziciju u šampionatu.

Italijanski sportski dnevnik je istakao da je Alonso u finišu sezone u potpuno nekonkurentnom bolidu prikazao mnogo više od vodećeg dvojca, što ga je preporučilo za nagradu.

Naime, as Renoa je na posljednjih šest trka u šampionatu F1 osvojio 43 boda, Masa 33, a najmlađi šampion u istoriji, Luis Hamilton tek 28 poena.

"Zašto Alonso? Zato što je vozio Reno, koji je imao daleko slabiji motor od Ferarija i Meklarena, i zato što je na posljednjih šest trka osvojio više bodova nego bilo koji vozač. Zahvaljujući mudrim odlukama, odličnom saradnjom sa mehaničarima, Alonso je uspio da donese važne odluke tokom trka i dobrim vožnjama da nadoknadi zaostatak koji je Reno imao u tehničkom smislu. On je učinio da njegov bolid bude potpuno konkurentan sa vodećim ekipama. Činjenica je da je Alonso vozio za Ferari, da bi sigurno osvojio titulu", stoji u obrazloženju dnevnika zašto je Španac dobio prednost u odnosu na rivale iz Ferarija i Meklarena.

Drugo mjesto u izboru "Gazeto delo sporta" pripalo je šampionu Luisu Hamiltonu, jer je "na svim stazama, suvim i mokrim, pokazao da nema slabosti".

Treće mjesto osvojio je trećeplasirani u šampionatu vozača Felipe Masa, koji je "potvrdio da je dobar vozač, ali sa lošom srećom u odlučujućim trenucima".

Među deset najboljih u 2008. godini našli su se još Robert Kubica, mladi Sebastijan Fetel, Kimi Raikonen, Nik Hajdfeld, Jarno Truli, Timo Glok i Heiki Kovalainen.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC