• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cepter: Ja apelujem, država ćuti

Ministarstvo finansija bi trebalo da pošalje inspekcije koje će proveriti malverzacije OKS, na koje je Cepter ukazivao posljednje tri godine.

 Cepter: Ja apelujem, država ćuti  Izvor: MONDO

Filip Cepter zatražio je da država preuzme dio odgovornosti i ispita način rada Olimpijskog komiteta Srbije, kako bi se ta organizacija privela poslovanju u skladu sa zakonima i propisima.

Sudskom odlukom prošle nedjelje je proglašena nelegalnom sjednica Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore, na kojoj je u julu 2005. godine Cepter smijenjen sa mjesta predsjednika.

Poznati biznismen je zadovoljan takvom odlukom, ali je nezadovoljan zato što su prošle više od tri godine prije nego što se sud izjasnio povodom njegove tužbe.

"Ivan Ćurković je nelegitimno izabrani predsjednik OK Srbije i nema legitimna ovlašćenja da ga predstavlja", rekao je Cepter, dodavši da prema odluci suda jedino on može da sazove sljedeću sjednicu OKS.

Cepter je poručio da više ne želi da učestvuje u radu OKS, ali želi da pravda bude zadovoljena.

"Uprkos mojim brojnim apelima, državne institucije se nijednog trenutka nisu pozabavile radom Olimpijskog komiteta. Političari koji su i danas u institucijama vlasti, kao što je državna sekretarka za rad Snežana Lakićević Stojačić, aktivno su učestvovali u mojoj smjeni", rekao je Cepter.

On je dodao da neobavještenost o presudi ne amnestira zvaničnike Olimpijskog komiteta od nelegalnog djela koji su počinili.

"Uputiću pisma različitim državnim institucijama u kojima ću ih obavijestiti o razvoju događaja i tražiti da preduzmu akcije u njihovom domenu djelovanja. Zatražiću da država ispita kako funkcioniše OKS, a Ministarstvo omladine i sporta da ispita Statut i poslovanje".

Istovremeno, Ministarstvo finansija bi trebalo da pošalje inspekcije koje će proveriti malverzacije OKS, na koje je Cepter ukazivao posljednje tri godine.

"Tražim od svih državnih organa, na čelu sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, da svojim radom omoguće da Olimpijski komitet posluje shodno visokim moralnim kodeksima kakve olimpizam podrazumijeva".

Cepter ne podržava nijednog kandidata za predsjednika OKS jer ne zna njihove programe, ali je spreman da sa Vladom Divcem razmeni iskustvo, "ukoliko njegov program podrazumijeva korjenite promjene načina funkcionisanja OKS".

Kandidati za novog predsjednika su Divac i Ivan Ćurković, koji od smene Ceptera obavlja tu funkciju. Izborna Skupština OKS zakazana je za 24. februar.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC