• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Udovičić "vidi" finale OI 2012.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić vjeruje da će smjena generacija proći dobro i da će Srbija igrati finale OI 2012. u Londonu.

 VATERPOLO: Udovičić "vidi" finale OI 2012. Izvor: MONDO

Kada su igrali pod imenom Srbija i Crna Gora bili su strah i trepet u vaterpolu. Kada su se Srbija i Crna Gora razdvojile, u vaterpolu se ništa bitnije nije promijenilo. Srbija i Crna Gora su u samom vrhu svjetskog vaterpola.

Crna Gora je u Malagi ove godine osvojila zlato pobijedivši Srbiju, a onda su se Srbi revanširali na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić "tipuje" da će ista imena zemalja pisati i na semaforu u Londonu za četiri godine kada se bude igralo finale na Olimpijskim igrama.

"Vjerujem da ćemo se za zlato boriti sa Crnom Gorom. Da li sam previše hrabar ili ne, ne znam. Ali, mnogobrojne činjenice govore u prilog mojoj tezi", rekao je Udovičić u intervjuu "Večernjim novostima".

Srpska reprezentacija će u 2009. godini biti znatno izmjenjena. Vladimira Vujasinovića, Dejana Savića, Danila ikodinovića, Aleksadra Šapića, Aleksandra Ćirića, Denisa Šefika, mijenjaju mlađi.

"Cijela 2009. godina proteći će u upoznavanju novih igrača, ali i novih selekcija. Postolimpijska godina je takva, svuda je smjena generacija, nećemo samo mi mijenjati tim, nego i Mađari, Hrvati, malo i Crnogorci", kaže Udovičić.

Prednost srpske reprezentacije je u tome što je već, na neki način, naučena na smjene generacija, prinudne ili prirodne, razlaze država....Pitanje je, međutim, da li će mlađi igrači uspjeti da iznesu teško breme?

"Mislim da su dovoljno pametni i talentovani, a da će iskustvo doći tokom sezona. Imaju veliku šansu, koju bi svako normalan objeručke prihvatio i gledao da je iskoristi maksimalno", kaže selektor.

Prvo takmičenje koje reprezentaciju očekuje je Svjetska liga. Otvaranje je 21. januara protiv Francuske u Novom Sadu, a svakako centralni događaj ove godine je Svjetsko prenstvo u Italiji (od 17. jula do 2. avgusta).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC