• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolt: Obaraću još svjetske rekorde

Trostruki olimpijski šampion Jamajčain Usein Bolt izjavio je da se od njega uskoro mogu očekivati novi svjetski rekordi.

 Bolt: Obaraću još svjetske rekorde Izvor: MONDO

Bolt je rekao da 100 metara može da istrči za devet sekundi i 58 stotinki, a da dionicu od 200 metara može da pređe ispod 19 sekundi.

Bolt je na Olimpijskim igrama u Pekingu postavio svjetske rekorde na 100 metara (9,69), 200 metara (19.30), kao i u štafeti 4 x 100 metara.

"Moj trener Glen Mils misli da mogu da trčim 9.58 i vjerujem mu. Takođe, rekao je da je moguće da dionicu od 200 metara istrčim ispod 19 sekundi. Vjerujem da ću uspjeti da postignem takve rezultate", rekao je Bolt u izjavi za "Gazeta delo sport", nakon što ga je taj italijanski list proglasio za najboljeg sportistu godine.

Bolt je potvrdio da će najvjerovatnije u budućnosti trčati na 400 metara, ali nije želio da precizira kada.

Takođe, rekao je da očekuje da će mu u sljedećoj godini najveći rivali biti sunarodnik Asafa Pauel, kao i sprinter SAD Tajson Gej, koji nije uspio da se kvalifikuje za finalnu trku na 100 metara na Igrama u Pekingu.

"Očekujem da se Gej potpuno vrati u formu, a da će Asafa pokušati da trči brže nego ikada. To mi neće olakšati posao, ali biće mi mnogo zabavnije", dodao je Bolt.

Bolt je u izboru sportskog dnevnika "Gazeta delo sport" pobijedio plivača Majkla Felpsa, koji je u Pekingu osvojio osam zlatnih medalja i postavio sedam svjetskih rekorda, a prvi teniser svijeta Španac Rafael Nadal nalazi se na trećem mjestu.

Ruska skakačica sa motkom Jelena Isinbajeva, koja je u Pekingu svojim 24. svjetskim rekordom postavila rezultat od pet metara i pet centimetra, proglašena je za najbolju sportistkinju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC