• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov turnir na teniskoj karti svijeta!

Turnir "Srbija open" i zvanično je uvršten u kalendar Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) za 2009. godinu!

 Novakov turnir na teniskoj karti svijeta! Izvor: MONDO

Prvo takmičenje ovog kalibra na teritoriji Srbije biće održano od 4. do 10. maja, na otvorenim terenima Sportskog centra Milan Gale Muškatirović, pored desne obale Dunava, ispod zidina Kalemegdana.

Preduzeće "Femili sport" jesenas je otkupilo turnir od holandskog grada Amersforta i na krilima podrške trećeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, dovešće majstore "bijelog sporta" u Beograd.

"Radujemo se što smo stvorili uslove da Srbija postane dio ATP Tura. Tenis je ovdje veoma popularan sport, a moja porodica i ja naročito smo srećni zbog toga što će turnir omogućiti da pokažemo svijetu ljepote mog rodnog grada i cijele zemlje", izjavio je Novak Đoković.

"Srbija open" klasifikovan je u seriju "ATP Vorld Tur 250" turnira, kao naprimjer, turnir u Brizbejnu, gdje će Đoković od ponedjeljka početi novu sezonu. Takva takmičenja od zemalja u okruženju imaju još Hrvatska (Zagreb, Umag) i Rumunija (Bukurešt).

Predstavnik Borda ATP igrača Ivan Ljubičić takođe je izrazio oduševljenje zbog ulaska glavnog grada Srbije u raspored za 2009.

"Želimo Beogradu dobrodošlicu na ATP Tur. Ekipa koja rukovodi ovim projektom pokazala je veliki entuzijazam i ambiciju. Jedva čekamo maj i nadamo se nedjelji fantastičnog tenisa", rekao je iskusni hrvatski teniser.

Vijest o turniru u Beogradu prenijele su brojne svjetske agencije i internet sajtovi, naglašavajući da je Srbija time "potvrdila svoj status kao dolazeća sila na teniskoj karti svijeta".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC