• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČETIRI SKAKAONICE: Lojcl pobijedio Amana!

Simon Aman neće uspjeti da ugrozi rekord Svena Hanavalda, jedinog pobjednika svih takmičenja na istoj turneji "Četiri skakaonice".

 ČETIRI SKAKAONICE: Lojcl pobijedio Amana! Izvor: MONDO

Švajcarski skakač na skijama nalazio se na pragu pobjede u Garmiš Partenkirhenu, nakon trijumfa u Oberstdorfu u ponedjeljak. Na njegovu žalost, sudije nisu bile oduševljene načinom na koji je izveo drugi skok, pa je iz "drugog plana" do trijumfa stigao Austrijanac Volfgang Lojcl.

Njemu je to prva pobjeda ne samo na tradicionalnoj novogodišnjoj turneji, već i u takmičenjima koja se boduju za Svjetski kup. Lojcl je skokovima od 134,5 i 136,5 metara osvojio ukupno 276,3 poena.

Aman je ubjedljivo vodio poslije prve serije, u kojoj je doskočio na 140 metara, ali su mu 134,5 metra u drugoj seriji donijela neočekivano malo bodova. Završio je na drugoj poziciji sa 274,6 poena (143,5 i 131,1).

Treće mjesto zauzeo je Finac Hari Oli, a od četvrtog do šestog rasporedila su se trojica Austrijanaca - Gregor Šlirencauer, Martin Koh i Tomas Morgenštern.

Turneja se poslije dva takmičenja u Njemačkoj seli u Austriju. Treća "runda" na programu je u subotu u Insbruku, a kraj u ponedjeljak, 5. januara u Bišofshofenu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC