• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej u formi, Nadal hvata priključak

Britanski teniser Endi Marej osvojio je egzibicioni turnir u Abu Dabiju, pošto je u finalu pobijedio Rafaela Nadala rezultatom 6:4, 5:7, 6:3.

 Marej u formi, Nadal hvata priključak Izvor: MONDO

Marej je na najbolji mogući način počeo sezonu, pošto je u polufinalu savladao i Rodžera Federera, drugog igrača svijeta. Kao pobjednik turnira osvojio je 250.000 dolara, a sva šestorica tenisera dobila su "na ruke" pozamašne sume, samo na ime učešća.

"Jedva čekam da osvojim gren slem turnir, a ova pobjeda mi svakako prija pre odlaska u Australiju. Tamo nikada nisam prošao osminu finala. Vrijedno sam trenirao u pauzi i pobjede u posljednja tri dana donijele su mi dodatno samopouzdanje", rekao je Marej poslije meča.

Mladi Škot počeće takmičarski dio sezone odbranom titule na turniru u Dohi, naredne nedelje. On je pohvalio atmosferu na turniru u Abu Dabiju, koji nije dio ATP tura i na kojem su nastupili još Nikolaj Davidenko, Endi Rodik i Džejms Blejk.

Marej je prethodno ostvario samo jednu pobjedu iz šest susreta sa Nadalom, u polufinalu US opena prošle godine.

Španac je, međutim, odigrao 111 mečeva u 2008, a zbog povrede koljena je morao da odustane od nastupa u finalu Dejvis kupa. On nije bio previše zabrinut zbog poraza.

"Bila su ovo fenomenalna tri dana. Osjećao sam se dobro i igrao sam dobro, ali je Endi ipak bio za nijansu bolji. Zadržao je formu iz posljednja četiri mjeseca prošle godine, tako da ima dobre šanse da trijumfuje u Australiji", rekao je Nadal.

Prvi igrač svijeta istakao je da nije imao problema ni sa umorom, ni sa povredama.

"Ovaj turnir je bio koristan test. Igrati dva sata i 45 minuta na najvišem nivou je dobra stvar. Radujem se predstojećoj sezoni", dodao je Španac.

(Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC