• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RELI DAKAR: Kataranin poveo

Vozač iz Katara, Naser Al Atija, pobjednik je prve etape Relija Dakar, koja je u subotu vožena od Buenos Airesa do Santa Rose.

 RELI DAKAR: Kataranin poveo Izvor: MONDO

Aktuelni prvak svijeta u reli rejdu, svojim BMW-om je prešao 371 kilometar za dva sata, 36 minuta i 15 sekundi.

Od druge do četvrte pozicije plasirali su se vozači Folksvagena Karlos Sainc (zaostao dva minuta i 17 sekundi), Žinijel De Vilije i Mark Miler, a Micubiši je najbolje plasiranog takmičara imao tek na petom mjestu.

Bio je to Lik Alfan, šampion relija prije tri godine, koji je stigao na cilj četiri minuta i 44 sekunde poslije Al Atije.

"Oduševljen sam pobjedom na startu relija. Etapa je bila prilično laka, vozilo se dosta brzo, ali nisam osjećao kao da treba da izvučem maksimum iz automobila. Želio sam da kontrolišem brzinu, naročito kada smo morali da preteknemo veliki broj bicikala, pa se podigla velika prašina", izjavio je lider Relija Dakar.

Al Atija je dodao da ga raduje velika prednost u odnosu na drugoplasiranog Sainca i da je to dokaz odlične pripremljenosti njegovog vozila.

Sainc se žalio na prašinu koju su podigli biciklisti. "Sustigao sam ih oko 110. kilometra. Narednih 250 kilometara sam vidio samo prašinu".

Šesto mjesto u uvodnoj etapi zauzeo je Stefan Peterhansel, koji brani titulu osvojenu 2007. godine. On je zaostao četiri minuta i 54 sekunde.

Peterhansel u Argentini i Čileu, gdje je Reli Dakar prebačen iz bezbjednosnih razloga, pokušava da osvoji jubilarnu, desetu titulu. On je šest puta bio pobjednik relija na motociklu, a tri puta u automobilu.

Vođstvo u konkurenciji motociklista pripalo je Špancu Marku Komi, dok je prethodni šampion Siril Despre već u zaostatku od 41 minuta i 18 sekundi.

Druga etapa u nedjelju će biti vožena od Santa Rose do Puerto Madrina (237 kilometara). Kraj relija planiran je za 17. januar u Buenos Airesu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC