• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ponedeljak na terenu - Ana i Viktor

U ponedeljak, 5. januara, sezona zvanično počinje za Anu Ivanović i Viktora Troickog.

 U ponedeljak na terenu - Ana i Viktor  Izvor: MONDO

Biće to ujedno prvi nastupi srpskih teniserki i tenisera u 2009. godini, ukoliko se ne računaju egzibicioni mečevi i kvalifikacije za turnire u Brizbejnu, Dohi i Čenaju.

Prva će na teren, bar po našem vremenu, Ana Ivanović, koja kao prvi nosilac WTA turnira u Brizbejnu igra protiv Čehinje Petre Kvitove, 50. igračice svijeta. Beograđanka, koja sezonu počinje sa 5. mjesta WTA liste, vodi sa 2:0 u međusobnim duelima.

Ukoliko i treći put pobijedi Kvitovu, Ana će se u drugom kolu 220.000 dolara vrijednog turnira sastati sa boljom iz dela dvije kvalifikantkinje: Ana-Lena Grenefeld - Roberta Vinči.

Duel Ivanović - Kvitova biće prvi u večernjem dijelu programa u Brizbejnu, u novoizgrađenoj dvorani "Patrik Rafter", koja prima 5.500 gledalaca. Prije toga, prepodnevni dio programa završiće na istom mjestu Ameli Morezmo i nekadašnja srpska teniserka Jelena Dokić, koja sada nastupa za Australiju.

U drugo kolo Brizbejna u nedelju su se plasirale Bartoli, Kejbanova, Pironkova, Gajdosova i prošlogodišnja finalistkinja Azarenka.

Nju je 2008. godine u borbi za titulu pobijedila Kineskinja Li Na.

Pobjednici Brizbejna pripašće 37.000 dolara i 280 WTA poena.

Viktor Troicki startovaće na turniru u Dohi protiv imenjaka iz Rumunije, Haneskua. Taj meč u prijestonici Katara, gdje se između ostalih za nagradni fond od 1.110.250 dolara takmiče Nadal, Federer i Marej, trebalo bi da počne oko 15 časova po našem vremenu.

Biće to drugi duel dva Viktora, a prvi, prošle sezone, dobio je Troicki i to ubjedljivo sa 6:4, 6:1.

Pobjednik drugog meča sastaće se sa boljim iz duela dvojice Rusa, Mihaila Južnjeg i Igora Andrejeva.

Hanesku je 48. na ATP listi, a Troicki 56.

U kvalifikacijama za glavni žrijeb u Dohi, Nenad Zimonjić je poražen od 191. igrača svijeta, Alžirca Lamina Uahaba sa 2:1 u setovima (5:7, 6:3, 6:3). Zimonjić, prvi igrač svijeta u konkurenciji dublova, je bez plasmana na listi igrača u singlu, a nastup u kvalifikacijama Dohe poslužio mu je kao zagrijavanje za početak sezone u dublu, gdje u paru sa Danijelom Nestorom čini prvi tim svijeta.

Zimonjić i Nestor će prvi meč u Dohi odigrati najvjerovatnije u utorak protiv Francuza Klemona i Devildea.

Viktor Troicki će nastupiti i u konkurenciji dublova i to sa Italijanom Andreasom Sepijem. Protivnici će im biti Seretani i, ponovo Hanesku. Organizatori Dohe još nisu objavili raspored za dublove.

Novak Đoković će prvi meč na turniru u Brizbejnu (nagradni fond 484.750 dolara) odigrati u utorak. Prvi nosilac i treći igrač svijeta sastaće se sa nekadašnjim sparing partnerom sa Teniske akademije Pilić u Minhenu, Ernestsom Gulbisom.

Đoković vodi sa 2:0 u dosadašnjim duelima sa trenutno 53. teniserom svijeta, kojem nije prepustio ni set.

Objavu rasporeda u Brizbejnu čeka i Dušan Vemić, koji će u konkurenciji parova nastupiti sa mlađim od braće Marej, Džejmijem. Vemić za sada zna da će im protivnici biti Austrijanci Noul i Melcer.

Ilija Bozoljac nije uspio kroz kvalifikacije da se domogne prvog kola Brizbejna. Njega je sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4) u nedelju pobijedio Rus Teimuraz Gabašvili.

Utorak čeka i Janko Tipsarević, koji se takmiči u Čenaju, u Indiji. Njemu će, kao sedmom nosiocu, prvi protivnik u 450.000 dolara vrijednom turniru biti Španac Pablo Anduhar, 98. igrač na ATP listi.

Tipsarević, 47. na svijetu, i Anduhar nisu se do sada sastajali na ATP turnirima, ali Španac ima jednu pobjedu sa čelendžera u Tunsiu, 2007. godine.

Tipsarević se prijavio i za igru parova, zajedno sa Austrijancem Oliverom Maračem, 475. igračem u singlu i 71. u dublu. Njima će protivnici u prvom kolu biti Španci Moja i Anduhar.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC