• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duplirani bodovi na ATP i WTA listama

Nova teniska sezona je počela a prvog ponedeljka u godini objavljene su i nove liste najboljih igrača i igračica na svijetu.

 Duplirani bodovi na ATP i WTA listama Izvor: MONDO

Poredak se neznatno promijenio i na ATP i na WTA listi, a glavna promjene je u tome što su teniserima i teniserkama duplirani bodovi iz prethodne godine, zbog novog sistema bodovanja u novoj sezoni.

Srbija godinu počinje sa četiri igrača u svjetskom vrhu, dva u muškoj i dva u ženskoj konkurenciji. Jelena Janković je broj 1 a Ana Ivanović broj 5 na WTA listi, Novak Djoković je treći na ATP listi a Nenad Zimonjić prvi dubl igrač svijeta.

Novak Djoković u 2009. ulazi sa trećeg mjesta i sa samo 20 bodova manje od drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera i realno je očekivati da će poslije turnira u Brizbejnu, tačnije, već prekosutra poslije prvog kola, Nole postati svjetski broj 2. Prvo mjesto i dalje drži Španac Rafael Nadal, koji ima 13.160 poena.

Drugi najbolji srpski teniser Janko Tipsarević napredovao je za dva mjesta i sada zauzima 47. mjesto sa 1.500 poena a Viktor Troicki popravio je plasman za jednu poziciju i sada je 56. igrač svijeta sa 1.380 poena.

Kod žena, prva na svijetu Jelena Janković ima 9.200 poena, dok je Ana Ivanović godinu počela sa 6.912 poena. Na drugom mjestu WTA liste nalazi se Amerikanka Serena Vilijams sa 7.732 poena, treća je Ruskinja Dinara Safina 7.554 poena, a četvrtu poziciju zauzima njena zemljakinja Elena Dementijeva sa 7.196 poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC