• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DAKAR: Al Atiji etapa, Sainc ostaje lider

Španac Karlos Sainc zadržao je vodeću poziciju u generalnom plasmanu Relija Dakar iako je u trećoj etapi brži od njega bio Naser Al Atija.

 DAKAR: Al Atiji etapa, Sainc ostaje lider Izvor: MONDO

Kataranin je etapu dugu 551 kilometar od Puerto Madrina do Jakobačija odvezao za 4:29:27 sati, ali to mu nije bilo dovoljno za povratak na lidersku poziciju.
Sainc je u trećoj etapi zaostao samo 35 sekundi i tako zadržao prednost nad Al Atijom u generalnom plasmanu koja sada iznosi tri minuta i 40 sekundi.

Treće mjesto u generalnom plasmanu zauzima Žinije De Vilije sa 5 minuta i 45 sekundi zaostatka, a četvrti je Stefan Peterhansel koji je tri etape odvezao osam minuta i 47 sekundi sporije od Sainca.

Gubitnik dana je Lik Alfan koji važi za jednog od favorita ovogodišnjeg Dakara. Francuz je zbog mehaničkih problema na svom Micubišiju kasnio više od pola sata pa sada sa 38 minuta zaostatka zauzima tek deseto mjesto u generalnom plasmanu.

Velikih gubitnika, ali i pobjednika bilo je i među motociklistima.

Španac na KTM-u Mark Koma odvezao je treću etapu za 05:18:17 sati, nadmašivši Norvežanina Pal Andersa Elevalsetera i Španca Žordija Viljadoma za čak 17 minuta i 49 sekundi.

Koma je tako povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na drugoplasiranog Fretinjea na 39 minuta i 11 sekundi, dok Ulevalseter zaostaje za tri sekunde više.

I dok Koma slavi, pobjednik posljednjeg voženog Relija Dakar Siril Despre sve dalje je od odbrane titule.

Francuz je u ponedjeljak imao velikih problema sa gumama zbog čega je veliki dio etape morao da vozi maksimalno 60 kilometara na čas pa je na kraju ušao u cilj kao 47. sa jednim satom dve minute i 48 sekundi zaostatka za vodećim.

Branilac titule osvojene 2007. godine u generalnom plasmanu sada zaostaje za Komom više od jednog i po časa i biće mu potrebno čudo da se vrati u Buenos Aires kao pobjednik.

U konkurenciji kamiona najbrži u trećoj etapi sa vremenom 5:15:59 sati bio je Rus Vladimir Čagin ispred Holanđanina Gerarda De Roja i sunarodnika Firdausa Kabirova.

Ipak, u generalnom plamanu i dalje vodi De Roj, Kabirov je drugi sa 7 minuta i 46 sekundi zaostatka, a Čagin na trećem mjestu zaostaje devet minuta i 28 sekundi.

U utorak se vozi četvrta etapa od Jakobačija do Neukena duga 459 kilometara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC