• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venus: Zvaću trenera, ako to protivnica uradi

"Tek kada moja protivnica bude pozvala trenera, uradiću to i ja, možda. Gledaću šta će ona uraditi", najavila je Vilijamsova.

 Venus: Zvaću trenera, ako to protivnica uradi Izvor: MONDO

Venus Vilijams ispratila je u penziju mnoge velike rivalke tokom svoje karijere, ali kaže da ni ne pomišlja i sama da prekine sa profesionalnim tenisom.

Žastin Enan, Kim Klajsters, Martinu Hingis, pa i Lindzi Devenport, koja je drugi put ostala u drugom stanju, zamijenile su mlađe, Jelena Janković, Ana Ivanović, Marija Šarapova, Dinara Safina... Ipak, Venus ne želi da ustukne sa svojih 28 godina, već namjerava da brani čast "stare škole".

"Volim svoj posao", kaže vlasnica sedam Gren Slem titula i nekadašnja Broj 1 na WTA listi.

"Volim da udaram lopticu, da trčim, skačem, jurim za teškim udarcima... Volim ovo što radim i to me drži motivisanom", dodala je starija od sestara Vilijams, koja će na egzibicionom turniru u Hong Kongu braniti boje američkog kontinenta i igrati protiv prve teniserke svijeta Jelene Janković, zaštitnice Evrope.

Vilijamsova je osvajala Vimbldon pet puta i US Open dva puta, ali nikada Rolan Garos i Australijan Open.

"Nikada nisam pobijedila u Parizu i Melburnu, iako sam nekoliko puta bila jako blizu, tako da mi taj cilj ne djeluje toliko nemoguć, kao ni to da se vratim na prvo mjesto WTA liste", optimista je Venus, trenutno šesta na svijetu.

Ona je u 2008. godini osvojila Vimbldon i finale sezone, Sonierikson WTA šampionat u Dohi, pandan muškom finalu Master serije.

Poslije odmora, kaže da se osjeća dobro.

"Nemam zbog čega da se požalim trenutno".

WTA šampionat uveo je mnoge promjene ove sezone, od sistema bodovanja (svi bodovi udvostručeni su, sa 1.000 na 2.000 za osvajanje Gren Slema, sa 500, na 1.000 na ženskim "Mastersima"...), do toga da igračice moraju da učestvuju na deset turnira rangiranih odmah ispod četiri Gren Slema (Vilijamsove godinama ne žele na Indijan Vels), pa do toga da imaju pravo da komuniciraju svojim trenerima, što je do sada bilo strogo zabranjeno.

"Tek kada moja protivnica bude pozvala trenera, uradiću to i ja, možda. Gledaću šta će ona uraditi", najavila je Vilijamsova.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC