• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Na SP svaki meč kao "poslednji"

"Srbija nema prostora da kalkuliše. Igraćemo kao da nam je svaki meč odlučujući", rekao selektor srpskih rukometaša.

 Cvetković: Na SP svaki meč kao "poslednji" Izvor: MONDO

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je u utorak da su do sada pripreme za Svjetsko prvenstvo bile izuzetno dobre i da nije bilo nepredviđenih loših stvari.

Reprezentacija Srbije priprema se u Kovilovu za Svjetsko prvenstvo koje će od 16. januara do 1. februara biti održano u Hrvatskoj.

"Pripreme do sada su bile izuzetno dobre. Momci su odlično radili, uradili smo ono što smo i planirali i idemo dalje. Nije bilo nekih nepredviđenih loših stvari. Igrači su raspoloženi, ne postoji tenzija, ali očigledno je da jedva čekaju da počne ono zbog čega smo tu", rekao je Cvetković novinarima u Kovilovu.

Reprezentacija Srbije počeće takmičenje na SP u Poreču, u Grupi D sa Norveškom, Danskom, Egiptom, Katarom i Brazilom, a u naredni krug plasiraće se tri najbolje selekcije.

Prema njegovim riječima, svi igrači koji su na pripremama biće u prilici da zaigraju na Svjetskom prvenstvu.

"Poslije prvog kruga na SP možemo da promijenimo dva igrača, kao i poslije drugog kruga, tako da i rukometaši koji u ovom momentu nisu u kombinaciji za turnir u Francuskoj i SP mogu da se nadaju da će ipak igrati na šampionatu u Hrvatskoj", rekao je Cvetković.

Selektor Srbije naglasio je da će poslije turnira u Francuskoj, prije samog polaska na SP, odlučiti koji igrači će putovati u Hrvatsku.

Na turniru u Francuskoj, koji počinje 8. januara, pored Srbije i domaćina ekipe Ivri, učestvovaće selekcije Tunisa, Češke, Islanda i Katara.

"Očekujem da ćemo na turniru vidjeti gdje se nalazimo. Mislim da su igrači već sada u dosta dobroj formi, međutim, to ćemo definitivno saznati u Francuskoj. Imaćemo nekoliko izuzetno teških utakmica, protiv Islanda i najvjerovatnije Češke i Tunisa", rekao je Cvetković.

On je dodao da će to biti jedina provjera prije SP.

"Mi na Svjetskom prvenstvu nemamo prostora da kalkulišemo. Igraćemo kao da nam je svaki meč odlučujući. U prvi meč sa Egiptom ućićemo sa svim raspoloživim snagama. Pobjedom u tom meču, kao i 'normalnim' pobjedama u utakmicama sa Brazilom i Katarom, obezbijedili bismo prolaz u drugi krug - što je naš cilj", rekao je Cvetković.

Reprezentacija Srbije poslije turnira u Francuskoj treniraće još tri dana u Beogradu prije polaska na SP u Hrvatskoj.

(Beta/MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC