• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DAKAR: Dominacija Španaca u Patagoniji

Sainc uzvratio udarac Al Atijahu, dok Koma može bez problema da se vozika do cilja.

 DAKAR: Dominacija Španaca u Patagoniji Izvor: MONDO

Španci su dominirali na četvrtoj etapi Dakar relija, koji se ove sezone održava po pustarama Argentine i Čilea, umjesto u Sahari, zbog straha od napada terorista.

Karlos Sains (Folksvagen) u konkurenciji automobila, odnosno Mark Koma (KTM) u konkurenciji motocikala prvi su prošli kroz cilj poslije surove vožnje po stepama Patagonije, od Injenerio Jakobačija, do Neugena u Argentini (459 kilometara).

Sains je za samo šest sekundi pobijedio prvog konkurenta Nasera Al Atijaha (BMW) iz Katara i prevezao etapu za tri časa 42 minuta i 57 sekundi. Prethodnog dana, Al Atijah je bio bolji od Sanisa za 35 sekundi, ali Španac, nekadašnji WRC šampion svijeta, drži vođstvo u generalnom plasmanu od tri minuta i 46 sekundi.

Treći je bio Francuz Luk Alfan sa zaostatkom od dva minuta i 24 sekunde.

Prošle sezone, Dakar reli uopšte nije održan, zbog toga što je prije početka relija u Mauritaniji ubijeno četvoro francuskih turista.

Ipak, nije se mnogo toga promijenilo kada su uslovi za vožnju u pitanju, saharski pijesak zamenila je stepska prašina, koja je i u utorak pravila nevjerovatne probleme u navigaciji, naročito motociklistima.

Stari vuk Koma prevezao je etapu za četiri sata devet minuta i 32 sekunde. Siril Depre iz Francuske bio je minut i 17 sekundi iza, dok je treći kroz cilj prošao Džona Strit iz SAD, četiri sekunde iza Francuza. Sva trojica su vozači KTM tima.

Koma sada ima prednost od 42 minuta i 57 sekundi ispred Strita i, ukoliko ga ne snađe neka nevolja, mogao bi lagano da se provoza do titule.

Peta etapa 30. izdanja Dakara, koji prvi put u istoriji ne počinje u Parizu i ne završava se u prestonici Senegala, vozi se od Neugena do San Rafaela, a duga je 509 kilometara. Reli se sastoji od 14 etapa, u dužini od 9.574 kilometara.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC