• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić i Nestor protiv Nadala!

Srpsko-kanadski dubl se pomučio u polufinalu protiv Keretanija i Haneskua, ali ipak došao do prilike da se bori za trofej.

 Zimonjić i Nestor protiv Nadala! Izvor: MONDO

Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor izborili su nastup u prvom finalu 2009. godine, pošto su u Dohi otpisali američko-rumunski par Džejms Keretani, Viktor Hanesku.

Najbolji dubl svijeta je poslije dominantnog početka zapao u probleme, ali je u odlučujućem setu, koji se igra do deset osvojenih poena, ponovo potvrdio visoku klasu. Pri rezultatu 2:2 vezali su pet poena i riješili meč ukupnim rezultatom 6:1, 6:7 (8:10), 10:3.
Koliko su Zimonjić i Nestor bili bolji govori broj ukupno osvojenih poena - 84:52. Ipak, set je set, bilo da je osvojen "sa nulom" ili u taj-brejku, tako da su izraziti favoriti do pobjede došli teže nego što se očekivalo.

Srpsko-kanadska kombinacija za trofej će se boriti sa Rafaelom Nadalom, koji u dublu nastupa sa malo poznatim zemljakom Markom Lopezom. Oni su poslije velike drame pobijedili druge nosioce, Fabrisa Santoroa i Mihaila Južnjeg - 1:6, 7:6, 11:9.

Najbolji teniser svijeta u Dohi može da osvoji samo titulu u igri parova, s obzirom na to da ga je u singl takmičenju eliminisao francuski teniser Gael Monfis - 6:4, 6:4.

Monfis će se u polufinalu sastati sa Endijem Rodikom, dok će se Rodžer Federer sastati sa pobjednikom meča Marej - Stahovski. Federer je pobijedio Nijemca Filipa Kolšrajbera sa 6:2, 7:6 (8:6), iako je u taj-brejku gubio sa 6:3.

Ukupan nagradni fond turnira iznosi 1,11 miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC