• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DAKAR: Etapa prepolovljena, Atija najbrži

Lideru relija prijeti kazna jer je u srijedu namjerno izabrao drugačiju putanju i propustio da prođe pored obavezne kontrolne tačke.

 DAKAR: Etapa prepolovljena, Atija najbrži Izvor: MONDO


Kataranin Naser Al Atija zadržao je prvu poziciju u generalnom plasmanu Relija Dakar, pošto je u četvrtak bio najbrži u skraćenoj šestoj etapi, od San Rafaela do Mendoze.

Etapa je sa predviđena 394 kilometra skraćena na samo 175, a Al Atija je na cilj stigao za 2:07:26 časova. Drugoplasirani Žinijel De Vilije zaostao je 5:07 minuta i svoj ukupni zaostatak za vodećim uvećao na sedam i po minuta.

De Vilije ipak bi mogao da "preko noći" postane lider relija. Al Atiji prijeti kazna dodavanja čak dva sata na ukupno vrijeme, zato što je u prethodnoj etapi namjerno izabrao drugačiju putanju i propustio da prođe pored obavezne kontrolne tačke.

"Izbjegli smo kontrolnu tačku jer smo morali da zaobiđemo dine. Temperatura motora je postala previsoka i bilo je jasno da auto ne bi izdržao taj uspon. Pokušali smo da učinimo nešto, ali motor je nastavio da se pregrijava", rekao je Al Atija.

On je dodao da će se možda povući sa relija ukoliko njegov tim (BMW) ne uspije da pronađe rješenje za pomenuti problem.

Treće mjesto u šestoj etapi zauzeo je Mark Miler, a četvrti je bio Karlos Sainc. De Vilije i njih dvojica voze za Folksvagen.

Micubiši ponovo nije uspio da se plasira bolje od pozicije broj pet, na kojoj se našao Stefan Peterhansel, posljednji šampion Relija Dakar. Bio je više od 13 minuta sporiji od Al Atije.

Nekadašnji pobjednik relija Lik Alfan odustao je od daljeg takmičenja zbog bolesti suvozača Žila Pikara.

Najbrži u konkurenciji motociklista bio je branilac titule Siril Despre. U četvrtak je bio 2:09 minuta brži od Španca Marka Kome, koji je i dalje prvi u generalnom plasmanu.

Koma beži drugoplasiranom Amerikancu Džoni Stritu čak 40:29 minuta!

Šesta etapa relija je više nego prepolovljena pošto je samo 230 od 410 vozila uspjelo da prethodnog dana završi maratonsku dionicu od Neukena do San Rafaela (509 kilometara). Pored toga, organizatori su ustanovili da se na prvobitno predviđenoj putanji nalazi neprohodno riječno korito.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC