• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOTO GP: Kavasaki se povukao

Japanska kompanija Kavasaki povukla je u petak ekipu iz MotoGP šampionata zbog visokih troškova koje je prouzrokovala svjetska ekonomska kriza.

 MOTO GP: Kavasaki se povukao Izvor: MONDO

Nekoliko japanskih kompanija su prošlog mjeseca, takođe, povukle ekipe iz auto sportova. Honda je povukla ekipu iz Formule 1, dok su se Suzuki i Subaru povukli iz svjetskog šampionata u reliju (WRC).

"Konačnu odluku da se povučemo iz MotoGP šampionata donijeli smo u četvrtak. O tome smo razmišljali od sredine decembra i morali smo da prelomimo. Ukoliko se ekonomska situacija ne poboljša teško je reći da li ćemo se vratiti sportu", rekao je čelnik Kavasakija Kacuhiro Sato.

Kavasaki se u najjačoj - kraljevskoj klasi takmičio od 2003. godine, a godišnji troškovi iznosili su 43,8 miliona dolara.

MotoGP ekipa Kavasakija, čije je sjedište bilo u Holandiji, nije zabilježila nijednu pobjedu u šampionatu, a najbolji rezultat ostvario je francuski vozač Rendi de Punije drugim mjestom na trci u Japanu 2007. godine.

Za Kavasaki je ove sezone trebalo da voze Džon Hopkins iz SAD i Italijan Marko Melandri, koji su na kraju prošle sezone prešli iz Dukatija.

"Sve je još 'u vazduhu' i ljudi žele odgovore", objavio je Hopkins na svom sajtu, prije nego što je Kavasaki saopštio da se povlači iz šampionata.

Čelnici Jamahe, koja je prošle sezone osvojila MotoGP šampionat sa italijanskim vozačem Valentinom Rosijem, rekli su Rojtersu da će i ove sezone učestvovati u takmičenju i da ta kompanija ne namjerava da napusti sport.

Honda i Suzuki će nastaviti da se takmiče u kraljevskoj klasi, Honda će obezbjediti šest motora, a Suzuki dva.

Poslije povlačenja Kavasakija u MotoGP šampionatu takmičiće se 17 vozača.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC