• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP ČENAJ: Tipsarević ustao, pa pao!

Marin Ćilić poveo je protiv Tipsarevića u četvrtfinalu Čenaja, potom je Srbin uzvratio (6:0), ali mu je u finišu meča potpuno pala koncentracija.

 ATP ČENAJ: Tipsarević ustao, pa pao! Izvor: MONDO

Janko Tipsarević na nevjerovatan način uspio je da se vrati u meč četvrtfinala ATP turnira u Čenaju, poslije gubitka prvog seta, ali je onda pao u finišu "majstorice". Bolji od njega bio je Hrvat Marin Ćilić, koji će igrati polufinale 450.000 dolara vrijednog turnira - 2:1 (6:4, 0:6, 6:4).

Tipsarević, 47. igrač svijeta i sedmi nosilac u Indiji, dozvolio je sebi potpuni pad u igri u poslednja tri gema, trećeg seta. Izgubio je 11 poena u nizu, uključujući i sva četiri poena na svoj servis pri rezultatu 4:4, tako da će morati da se zadovolji sa premijom od 10.600 dolara, koliko pripada četvrtfinalisti.

Ćilić (27. igrač svijeta i treći nosilac u Čenaju) je bez izgubljenog poena napravio drugi brejk na meču za 4:5 u trećem setu, a potom i sa četiri sigurna servisa došao do pobjede u prvom ATP duelu sa Srbinom. Njemu će protivnik u borbi za finale biti Marsel Granoljers, koji je takođe u petak u tri seta pobijedio dubl specijalistu iz Češke, Lukasa Dluhija.

Tipsarević je u prvom setu samo jednom dozvolio protivniku da dođe do brejk lopte i to je ovaj iskoristio. Ćilić je oduzeo servis rivalu pri rezultatu 1:1, a potom uspio u nekoliko navrata da spasi brejk loptu na svoj servis i dogura do 6:4. Iako je bio bolji rival u prvom setu, Tipsarević je gubio.

A, onda je prosto počistio Hrvata rođenog 1988. godine u hercegovačkom gradiću Međugorju u drugom setu - 6:0, poslije samo pola sata igre.

Hrvat je uspostavio ravnotežu u trećem setu, kada je ponovo prvi servirao Janko.

Igralo se gem za gem do 4:4, kada je Tipsareviću naglo popustila koncentracija. Ćilić je dobio prvi poen u 9. gemu, Janko je potom napravio duplu servis grešku i na 0:30 čistu loptu poslao u aut, da bi Hrvat krizu u igri srpskog tenisera kaznio realizacijom već prve od tri brejk lopte.

Sa dva brejka na cijelom meču, Ćilić je eliminisao Tipsarevića.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC