• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Pobjedniku dve "milke"

Pobjednici Australijan opena u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće po rekordna dva miliona dolara, dok će finalisti zaraditi po milion.

 AUS OPEN: Pobjedniku dve "milke" Izvor: MONDO

Globalna finansijska kriza donijela je neočekivanu dobit pobjednicima i finalistima ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, pošto su organizatori odlučili da značajno povećaju nagradni fond.

Organizatori Australijan opena objavili su u subotu da je ukupni nagradni fond povećan na 23,4 miliona australijskih dolara (15,7 miliona američkih), što je 12,3 odsto više nego prošle godine. Veći dio toga namijenjen je finalistima singla.

Pobjednici singla u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće po rekordna dva miliona dolara, dok će finalisti zaraditi po milion.

"Verujemo da je dva miliona dolara odgovarajuća nagrada za osvajanje najvećeg svjetskog sportskog takmičenja u januaru", rekao je izvršni direktor Teniskog saveza Australije Stiv Vud.

Organizatori su u oktobru povisili nagrade sa 1,37 miliona australijskih dolara na 1,62 miliona, ali su poslije pada kursa odlučili da ih povise na dva miliona.

"U oktobru smo najavili povećanje nagrada iz istog razloga, da bismo još više unaprijedili status ovog Gren Slema. Tada sam rekao i da ćemo nastaviti da pratimo kurs i razmotriti situaciju kada se takmičenje približi. To smo uradili i danas vidite rezultate", rekao je Vud.

Otvoreno prvenstvo Australije održava se u Melburnu od 19. januara do 1. februara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC