• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RELI DAKAR: Sainc i Folksvagen neprikosnoveni

Trijumfom u osmoj etapi Relija "Dakar" Karslos Sainc povećao je prednost nad Žinijeom d Vilijeom na gotovo 11 minuta.

 RELI DAKAR: Sainc i Folksvagen neprikosnoveni Izvor: MONDO

Nakon dana pauze u nedjelju je vožena osma etapa na relija Dakar od Valpareza do La Serene u kojoj su neprikosnoveni bili vozači Folksvagena, a pobjedu je ponovo odnio Karlos Sainc.

Španac je etapu dugu 294 kilometra odvezao za 4:47:19 sati, odnosno četiri minute i dve sekunde brže od timskog kolege Ditera Depinga, a trostruki trijumf Folkvagena na ovoj etapi potvrdio je Mark Miler koji je kasnio deset sekundi više.

Drugoplasirani u generalnom plasmanu Žinije d Vilije razočarao je stigavši na cilj kao petoplasirani sa deset minuta i 48 sekundi zaostatka pa se njegov zaostatak za Saincom sa devet sekundi povećao na skoro 11 minuta.

Treći u generalnom plasmanu je Miler koji je osam etapa odvezao 18 minuta i pet sekundi sporije od vodećeg Sainca.

“Ništa nije gotovo dok se reli ne završi. Držaću fige i nadam se nastaviti jednako uspješno kao što je to bilo danas”, rekao je Sainc nakon trijumfa u osmoj etapi.

Siril Despre bio je najbrži kod motociklista sa vremenom 4:07:39 sati, ostavivši iza sebe vodećeg u generalnom plasmanu Marka Komu sa minut i 49 sekundi zaostatka, te Čileanca Fransisko Lopez koji ušao u cilj dve minute i 56 sekundi nakon Desprea.

Branilac titule osvojene 2007. godine do trijumfa na osmoj etapi došao je uz mnogo sreće jer je jedva izbjegao bliski susret sa magarcem koji mu se našao na putu i to pred kraj etape.

“Petnaesteak kilometara prije cilja pred mene je iz grmlja izletio magarac. Mislim da smo i ja i on imali mnogo sreće”, prokomentarisao je ovu situaciju Despre.

I pored ove pobjede, Despre je ostao na trećem mjestu u generalnom plasmanu sa više od sat i po zaostatka za Komom, dok je drugi David Fratinj iz Francuske.

Predstavnik Srbije Gabor Sagmajster završio je osmu etapu kao 122. sa 1:45:54 sati zaostatka pa se popeo još tri stepenice više u generalnim plasmanu i sada zauzima 110. poziciju.

Holanđanin Džerard De Roj bio je najbrži u konkurenciji kamiona, ispred Rusa Čagina i Čeha Loprea.
U generalnom plasmanu i dalje vodi Rus Firdaus Kabirov, a slijede ga Čagin i De Roj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC