• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NFL: Filadelfija i Pitsburg idu dalje

Pitsburg je izborio plasman u finale NFL konferencije pošto je u plej-ofu pobijedio San Dijego rezultatom 35:17 (7:7, 7:3, 7:0, 14:7).

 NFL: Filadelfija i Pitsburg idu dalje  Izvor: MONDO

Njihov protivnik biće ekipa Baltimora, koja je iz plej-ofa eliminisala Tenesi.

U drugom finalu igraće Arizona i Filadelfija, koja je priredila senzaciju i na gostovanju u Njujorku nadigrala aktuelnog šampiona Džajantse sa 23:11 (7:3, 3:5, 3:3, 10:0).

Stilersi, koji su slovili za favorita, iskoristili su izostanak najboljeg igrača Čardžersa i jednog od najboljih raningbekova u ligi Ladenijana Tomilsona. San Dijego je fantastično počeo meč na stadionu Hajnc Fild po snijegu postigavši već u prvom minutu tač daun, ali je Pitsburg poslije toga ipak preuzeo konce igre u svoje ruke.

Stilersi, sa jednom od najboljih odbrana u ligi, do poluvremena su uspjeli da naprave tri tač dauna, a gostima su dozvolili samo jedan fild gol, pa su na odmor otišli sa prednošću od 21:10.

U nastavku oslabljeni San Dijego nije uspio da pronađe pravu igru i nadoknadi zaostatak. Kod domaćih odličnu partiju upisao je raningbek Vili Parker sa 146 pretrčana jarda i dva tač dauna, dok je kod gostiju istakao kvoterbek Filip Rivers sa 308 bačena jarda i dva tač dauna.

Filadelfija je napravila veliko iznenađenje u "Velikoj jabuci" eliminisavši iz plej-ofa šampione Džajantse. Motivisani Iglsi su od starta delovali sigurnije i odlučnije, a zatvaranjem kvoterbeka domaćih Ilaja Meninga praktično su odradili veliki dio posla, ne dozvolivši mu da baci nijedan tač daun. On je duel završio sa bačenih svega 169 jardi.

Gosti su sve vrijeme diktirali tempo i držali blagu prednost, ali su protvnika slomili u poslednjem kvartalu, kada su, zahvaljujući sjajnoj odbrani, osujetili ključna dva napada domaćih ne dozvolivši realizaciju četvrtog dauna.

Ni kvoterbek Filadelfije Donovan Mekneb nije briljirao tokom meča, bacivši daleko ispod prosjeka, tek 217 jardi, ali se iskupio za nešto slabiju partiju ključnim tač daunom, koji je i donio pobjedu njegovom timu i plasman u finale konferencije.

Pobjednici finala konferencija sastaće se u velikom finalu Superbola, koji je na programu 1. februara u Tampa Beju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC