• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karabatić: Srbija će biti iznenađenje SP

Najbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić jurišaće sa Francuskom na zlato na SP u Hrvatskoj, ali tvrdi da Srbija može biti iznenađenje šampionata.

 Karabatić: Srbija će biti iznenađenje SP Izvor: MONDO

Srpski rukometaš Nikola Karabatić, koji nastupa sa oreolom olimpijskog i evropskog šampiona, želi da se sa selekcijom Francuske na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj popne na pobjedničko postolje.

Dvadesetčetvorogodišnji igrač Kila, koji je proglašen za najboljeg rukometaša svijeta u 2008. godini, tvrdi da Srbija ima odličnu reprezentaciju, kao i da je veoma vezan za svoju matičnu zemlju.

"Svi u francuskoj reprezentaciji smo motivisani i spremni da idemo do finala na SP u Hrvatskoj. Biće vrlo teško jer, pored nas, za titulu će se boriti domaćin, Nijemci, Španci i Danci", izjavio je u intervjuu za "Alo" Karabatić.

On ističe da je, prateći duel Srbije i Tunisa u pariskoj hali Bersi, vidio da "orlovi" posjeduju kvalitet za dobar plasman na rukometnom Mundijalu.

"Oduševljen sam igrom Srbije. Mislim da ćete biti iznenađenje u Hrvatskoj. Imate dobru ekipu, dobrog trenera i želim vam mnogo uspjeha".

Nakon što je nedavno proglašen najboljim rukometašem svijeta, Karabatić tvrdi da je konačno ispunio san o kome je maštao čitavog života.

"Još nisam svjestan da je meni pripala ta čast da budem najboji rukometaš svijeta. Kada sam bio mali, sanjao sam da mi se to ostvari. Bio sam siguran da ću u tome i uspjeti, ali nisam znao da će se tako nešto desiti brzo. Sada je taj san postao java", iskren je francuski reprezentativac.

Karabatić je rekao da pomno prati tenis, ali i srpske tenisere i da je veliki obožavalac Novaka Đokovića.

"Veliki sam fan Novaka Đokovića. Žao mi je što ga nisam upoznao na Olimpijskim igrama u Pekingu, da mu čestitam na sjajnim mečevima i medalji koju je osvojio. Naravno da pratim i Jelenu i Anu, i to podjednako. Ne bih izdvajao nijednu jer obe su dobre i sjajne na terenu i van njega. Navijam i za jednu i za drugu", iskren je Karabatić.

Uz to što je dokazano najbolji igrač planete, prati ga i epitet seks simbola. Nikola priznaje da mu brojne obožavateljke ostavljaju poruke na "Fejsbuku", ali pošto nema djevojku, planira da na ljeto posjeti brojnu porodicu u Srbiji i možda pronađe životnu saputnicu.

"Planiram da sa bratom Lukom dođem na ljeto da obiđem porodicu u Nišu, naravno, i da malo izađem u Beogradu, da obiđem kafiće i klubove. Možda se nađe i neka djevojka, zašto da ne? Još uvijek nemam djevojku, ima vremena i za to, još sam mlad, iako su svi moji saigrači iz Kila oženjeni i govore mi da bi trebalo i ja da zasnujem porodicu", priznaje Karabatić, koji je prije dolaska u Njemačku nastupao za Kolmar, Tau i Monpelje.

Do dolaska u Beograd, Karabatić će pokušati sa selekcijom Francuske da osvoji jedino zlatno odličje sa velikih takmičenja koje mu nedostaje u kolekciji. Francuska će na SP u Hrvatskoj, koje počinje u petak, igrati u grupi A sa selekcijama Mađarske, Slovačke, Rumunije, Argentine i Australije u Osijeku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC