• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Marej favorit u Melburnu? Ne baš...

Rodžer Federer bio je začuđen kada je saznao da su kladioničari na Aus Openu ulogu favorita dali britanskom igraču Endiju Mareju.

 Federer: Marej favorit u Melburnu? Ne baš... Izvor: MONDO

"On favorit? Dobro je to za njega, ali mu to ni malo neće pomoći", izjavio je na konferenciji za novinare bivši svjetski reket broj jedan.

Pobjednik 13 gren slem turnira rekao je da ga iznenađuje saznanje da je Marej proglašen favoritom, uprkos činjenici da nije osvojio ni jedan gren slem turnir u karijeri.

"Mislim da ima više kandidata koji su zaslužili ulogu favorita prije Mareja. Primera radi, Novak Đoković je prošle godine već osvojio titulu u Melburnu, a Rafael Nadal je imao sjajnu čitavu prošlu sezonu, dok sam ja osvojio poslednji prošlogodišnji gren slem, US Open", podsjetio je Federer.

Ipak, švajcarski teniser koji u međusobnim susretima sa Marejem ima negativni skor (2:5) priznaje da je britanski igrač ostvario "ogromni napredak" prošle sezone.

"Marej je zakucao na vrata samog svjetskog vrha. On sada igra na konstantno visokom nivou, bez uspona i padova", ocijenio je Federer.

Švajcarski teniser je zaključio da je Marej odličnim igrama u prethodnom periodu izgradio sebi "poziciju za napad na trofej ".

"Istina, Marej je ostvario odličnu poziciju, ali nije sve u tome. Gren slem titula je jedna 'čudna zvijer', za čije osvajanje je potrebno imati više kvaliteta", rekao je iskusni Federer.

Australijan Open, prvi Gren slem turnir sezone, počinje 19. januara u Melburnu.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC