• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIDNEJ: Nole može dalje, Janko ne

Novak Đoković izborio je plasman u drugo kolo turnira u Sidneju, dok je Janko Tipsarević pretrpio poraz na startu takmičenja.

 SIDNEJ: Nole može dalje, Janko ne Izvor: MONDO

Poslije kiksa u prvom kolu Brizbejna, Novak Đoković ostvario je laganu pobjedu na startu turnira u Sidneju. Za razliku od njega Janko Tipsarević je završio učešće.

Đoković je ubjedljivo slavio protiv Francuza Pola Anrija Matjea sa 6:1, 6:2 tokom premijernog nastupa u Sidneju, dok je Tipsarevića u drugom kolu nadigrao bivši "broj jedan" Lejton Hjuit - 7:5, 6:4.

Treći teniser svijeta, koji je za turnir dobio specijalnu pozivnicu organizatora, za protivnika u četvrtfinalu imaće Marija Ančića iz Hrvatske.

Ančić, koji je bio bolji od Tomija Robreda (6:2, 6:1), do sada je odigrao tri duela sa Đokovićem, i dobio samo jedan.

Hrvatski teniser, koji na ATP listi posle preležane mononukleoze zauzima 35. mjesto, slavio je 2006. na Vimbldonu, dok je Nole bio uspešniji godinu dana ranije na US Openu, odnosno 2007. u četvrtfinalu turnira u Madridu.

"Prošle nedjelje sam se još navikavao na vremensku razliku i uslove u Australiji, što je rezultiralo porazom na startu Brizbejna. Sada je drugačije, drago mi je što ću imati nekoliko mečeva kao dobru pripremu za Australijan open", rekao je Đoković poslije meča, požalivši se na visoku temperaturu u Sidneju.

"Bilo je čak 26 stepeni, izuzetno je vruće. Čini mi se da je ovo bio najtopliji dan otkako sam došao u Australiju. Ipak osjećam se dobro, jer sam pobjedio, uprkos ne baš sjajnim uslovima", dodao je osvajač bronzane medalje na Olimpijadi u Pekingu.

Đoković je imao dodatni razlog za zadovoljstvo, budući da je prvi put koristio novi reket marke "Hed", umjesto "Vilsona", koji je bio njegov zaštitni znak prethodnih godina.

"Jedna od najtežih odluka koje teniser može da donese je promjena reketa. Moj novi reket je odličan, ali mi je potrebno još vremena da se psihološki naviknem na njega", zaključio je Đoković.

Turnir u Sidneju, posljednja provjera pred Australijan Open, igra se za ukupan nagradni fond od 484.750 dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC