• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Spremna sam za titulu u Melburnu

Ana Ivanović tvrdi da se nalazi u odličnoj formi i da ima strategiju kojom će pokušati da osvoji Australijan Open i vrati se na na vrh WTA liste.

 Ana: Spremna sam za titulu u Melburnu Izvor: MONDO

"Spremnija sam nego ikada do sada u karijeri i s puno samopouzdanja čekam turnir u Melburnu gde ću pokušati da napravim korak dalje od prošlogodišnjeg ", izjavila je Ivanović koja je u finalu prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije izgubila od Ruskinje Marije Šarapove.

Ivanović je podvukla da joj je sada "na nišanu" osvajanje druge Gren slem titule u karijeri.

"Da bih postigla ovaj cilj neophodno je da smanjim oscilacije u igri. Potrebno je da dostignem određeni nivo u igri i da ga održavam", rekla je Ivanović.

Srpska teniserka je poslije tromjesečne dominacije prošle sezone doživjela rezultatsku krizu, pošto je naredala čak pet poraza u seriji i sezonu završila na petom mjestu.

"Iskusila sam šta znače usponi i padovi. U stvari, analizirala sam sebe i shvatila da je pravi put za prevazilaženje krize potpuno isključenje iz tenisa u periodu odmora", istakla je Ivanović.

Ona je objasnila da je na svojoj koži naučila da ne treba mnogo razmišljati o igri tokom odmora, jer "to odvlači ogromnu energiju".

"U periodu kada sam zbog povrede morala da izostanem sa terena, napravila sam veliku grešku jer sam neprekidno razmišljala o tenisu. Povreda zbog toga jednostavno nije mogla da bude zaliječena, pošto je iz mene izlazila sva energija", zaključila je Ivanović.

Ona je dodala da njena zemljakinja i drugarica iz reprezentacije Jelena Janković potpuno zasluženo drži lidersko mjesto WTA liste, jer ima najstabilniju igru od svih igračica.

"Jelena je, bez sumnje, as. Činjenica je da ko god uspije da stigne na mjesto broj jedan zaslužuje epitet velikog igrača. Istina, trka za prvo mjesto bila je veoma neizvjesna, ali je Jelena uspjela da je dobije zahvaljujući činjenici da ima veoma malo oscilacija u igri", ocijenila je druga teniserka Srbije.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC