• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIDNEJ: Đoković jači od Ančića i kiše

Novak Đoković se plasirao u polufinale ATP turnira u Sidneju poslije pobjede nad Mariom Ančićem - 6:3, 6:4.

 SIDNEJ: Đoković jači od Ančića i kiše Izvor: MONDO

Novak Đoković se plasirao u polufinale ATP turnira u Sidneju poslije pobjede nad Mariom Ančićem - 6:3, 6:4. Na putu do finala stoji mu Finac Nieminen.

U meču koji je dva puta prekidan zbog kiše srpski teniser je imao oscilacije u igri, ali je na momente pokazao zašto je "broj 3" svjetskog tenisa.

Do pobjede ga je dovelo to što je gotovo sve ključne poene odigrao na vrhunskom nivou. Uspio je da spasi čak 14 od 15 brejk lopti.

Dvojica prijatelja "rekete su ukrstila" u podgrejanoj atmosferi, jer je na tribinama vladala karnevalska atmosfera koju su pravili srpski i hrvatski navijači.

Đokoviću je bili potrebno 43 minuta da osvoji prvi set.

Nije krenulo dobro po njega. Ančić je na startu napravio brejk bez izgubljenog poena, a kod 3:1 imao je čak sedam brejk lopti.

Međutim, treći teniser svijeta je uspio ne samo da dobije taj gem već i naredna četiri. Novak je zaigrao u svom prepoznatljivom stilu, opustio se, počeo znatno bolje da servira i snažnije i preciznije udara lopticu.

Imao je još jedan trenutak slabosti u tom periodu igre. U gemu u kome je servirao za set dozvolio je Hrvatu još dvije prilike za brejk. Ipak, opet se trgao na vrijeme i završio set - 6:3.

Slično kao prvi, počeo je i drugi set.

Prilikom prvog Đokovićevog servis gema, Ančić je imao četiri brejk šanse, ali je treći reket svijeta ponovo bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

Odmah zatim je i odzeo Hrvatu servis.

Tada su nastali problemi za tenisere, jer je kiša dva puta prekidala meč.

Prvi prekid je uslijedio kod rezultata 2:1, nedugo zatim su se igrači vratili na teren "Patrik Rafter arene", proveli na njemu devet minuta, pa ponovo otišli u svlačionicu.

Na kraju, Đoković je uspio da sačuva svoj servis i meč privede kraju poslije skoro 100 minuta efektivne igre, odnosno ukupno tri i po sata igre i čekanja da kiša stane.

Kuriozitet meča je to što su dvojica sjajnih servera, na tvrdoj podlozi, uknjižila samo četiri asa, svako po dva.

Hendikep za srpskog tenisera bi moglo da predstavlja to što je duel sa Ančićem završio kasno, a već u petak ga očekuje polufinale sa Nieminenom. Finac u četvrtak nije igrao, jer mu je Francuz Žo Vilfred Conga predao četvrtfinali meč bez borbe zbog zdravstvenih problema.

Novak Đoković i trenutno 40. igrač sa ATP liste sastajali su se dva puta. Srbin je oba puta slavio, 2006. na tvrdoj podlozi u Sinsinatiju, a 2007. u Hamburgu na šljaci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC