• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RELI DAKAR: Sainc odustao, De Vilije vodi

Južnoafrikanac Žinije De Vilije preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu relija Dakar nako odustajanja Karlosa Sainca koji se slupao u 12. etapi.

 RELI DAKAR: Sainc odustao, De Vilije vodi Izvor: MONDO

Sainc, bivši dvostruki svjetski šampion u reliju (WRC) sletio je svojim Folksvagenom u jarak na 79. kilometru etape od Fjambale do La Riohe nakon čega nije mogao više da nastavi trku.

Tom prilikom Saincov suvozač Mišel Peril zadobio je povredu ramena pa su obojica helikopterom prebačeni u najbliži kamp gdje je Perilu ukazana medicinska pomoć.

Odustajanje Sainca najbolje je iskoristio njegov timski kolega De Vilije koji je etapu dugu 253 kilometra odvezao za 4:06:43 sati, ostavivši iza sebe Amerikance Marka Milera (VW) i Robija Gordona (Hamer).

De Vilije je prije ove etape kasnio 14 minuta za Milerom, ali pošto je danas bio 16 minuta brži od svog timskog kolege preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu.
Gordon je treći sa sat i 18 minuta zaostatka.

Francuz Siril Despre ostvario je “Pirovu pobjedu” u konkurenciji motociklista, ukupno treću na ovogodišnjem izdanju najzahtjevnijeg relija na svijetu.

Šampion Dakara iz 2007. godine odvezao je etapu za 3:57:37 sati, ali je Španac Mark Koma kasnio samo minut i 23 sekunde pa i dalje ima ogromnih sat i po prednosti u generalnom plasmanu nad Despreom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC