• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo rukometno SP, nestrpljiva publika

Otvoreno Svetsko prvenstvo u rukometu, Splićani pokazali da nemaju "apetit" za političke govorancije.

 Počelo rukometno SP, nestrpljiva publika Izvor: MONDO

Utakmicom Hrvatske i Južne Koreje u splitskom "Spaladijum areni" počelo je Svjetsko rukometno prvenstvo, a otvaranje je obilježio manji incident.

Oko 12.000 navijača, koji su došli da bodre Hrvatsku, bilo je prilično nestrpljivo, pa je ceremonija otvaranja malo ubrzana kako bi se "prigušili" zvižduci političarima, ali i prevodiocu, koja se, prenose hrvatski mediji, jedva izborila sa engleskim, ali i sa hrvatskim jezikom.

Na svaki pomen hrvatske vlade i njenog premijera Ive Sanadera publika je zviždala, jasno poručujući: "Manite nas političara, dajte nam rukomet!".

Ministar Dragan Primorac se u ime vlade obratio svima, dočekali su ga zvižduci, a on je pokušao da se izvuče ulagujući se Torcidi.

"Posebno pozdravljam Torcidu koja je pokazala da su najbolji navijači na svijetu. Htio bih da dodam da je rukomet sport u kojem na kraju uvijek pobjeđuje Hrvatska", rekao je Primorac.

Simpatije je, međutim, pobrao, predsjednik Svjetske rukometne federacije, Hasan Mustafa, koji je u pozdravnom govoru najavio "najbolje svjetsko prvenstvo do sada".

"Uvjeren sam da će ovo biti najbolje prvenstvo do sada. Imam i poruku za rukometaše. Igrajte odlično i pošteno kako biste bili najbolji predstavnici svog sporta. Svi zajedno radite, igrači, treneri i svi ostali kako bi promovisali rukomet kao sport. Nadam se da će najbolja reprezentacija osvojiti prvo mjesto. Ovo će biti najbolje svjetsko prvenstvo do sada", rekao je Mustafa.

Potom su uslijedile tačke akrobata, brejkdensera, a na kraju je nastupio Tutti Frutti bend (ko bi se njih sjetio?), koji je izveo pesmu "Dalmacijo", što je splitska publika oduševljeno prihvatila.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC