• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Hrvati kroz iglene uši!

Rukometna reprezentacija Hrvatske na jedvite jade upisala je prve bodove na otvaranju Svjetskog prvenstva. Hrvatska – Južna Koreja 27:26.

 RUKOMET (SP): Hrvati kroz iglene uši! Izvor: MONDO

Izabranici Lina Červara su pred 12.000 navijača u splitskom "Paladijumu" pobijedili Južnu Koreju rezultatom 27:26, iako su svi očekivali da će otvaranje 21. po redu svjetske rukometne smotre biti mnogo uzbudljivi događaj od same utakmice.

Međutim, aktuelni šampioni Azije, koji su najveći uspjeh u istoriji ostvarili prije više od 20 godina na Olimpijadi u Seulu, gdje su se okitili srebrnom medaljom, nimalo nisu bili impresionirani "velikim hrvatskim rukometnim imenima"…
Strpljivo su igrali tokom svih 60 minuta meča, bili nadomak senzacionalne pobjede ali su ipak poklekli u samom finišu meča. Presudio je kapiten Hrvatske Petar Metličić i sa dva vezana gola prelomio utakmicu.

"Bila je ovo zaista teška utakmica. Znali smo da je Koreja nezgodna, ali nismo imali mnogo informacija o njima. Pokazali su da su odlična ekipa. Ali, svaki početak je težak, najvažnija su dva boda. Trebamo analizirati meč i izvući pouke iz grešaka. Po meni, zakazala je relaizacija", rekao je poslije meča Metličić za hrvatski RTL.

Krenulo je dobro po domaćina – Vedran Zrnić je postigao prvi gol na šampionatu, čime je ušao u anale ovog sporta, koji je na svjetskom nivou prvi put organizovan daleke 1938. godine u Njemačkoj. Kuriozitet je što su upravo Nijemci aktuelni prvaci planete.

Hrvati su držali minimalno vođstvo većim dijelom prvog poluvremana, najviše "plus tri", prvenstveno zahvaljujući golovima beka Zagreb Kroacija osiguranja Domagoja Duvnjaka, i odbranama Venija Loserta.

Ipak, ekipa Čoi Tae-Seopa nije dopustila da se "pakleni", kako Hrvatima tepaju tamošnji mediji, odlijepe, čak su u 27. minutu pogotkom Sima prvi put došli do prednosti (12:11).

Do odmora na poluvremenu se igralo "gol za gol", da bi u samom finišu sa zvukom sirene prednost domaćinu ipak osigurao Tonči Valčić (14:13).

Poslije pauze, ponovo je vođena izjednačena borba do sredine drugog poluvremena, kada Hrvati ponovo stižu do tri gola viška (22:19). Korejci se ni tada nisu predali! Krenuli su ponovo da koriste greške protivnika i na osam minuta prije kraja ponovo stekli minimalnu prednost (24:23). Briljirao je tada na golu Koreanaca – Kang, odbranivši četiri, pet čistih zicera, pa gosti pet minuta do kraja po prvi put stiču "plus dva"!

I kad je Hrvatima bilo najpotrebnije proradio je Metličić i donio svom timu prva dva boda u Grupi B.

Jedan od najboljih rukometaša svijeta, Ivano Balić, koga već dugo muči povreda leđa, nije impresionirao igrom, kao ni kompletan hrvatski tim. Treba li napomenuti da je Balić pred početak šampionata govorio da je hrvatska već u finalu!? Da li tako misli i u petak uveče?

Prvi strijelac Hrvatske bio je Ivan Čupić sa osam golova, Igor Vori je dodao tri manje, dok je kod Južne Koreje najbolji pojedinac bio golman Kang.

Raspored mečeva u subotu:

Grupa A (Osijek)
Slovačka - Argentina (16.30 h)
Mađarska - Australija (18.30 h)
Francuska – Rumunija (20.30 h)

Grupa B (Split)
Španija – Kuvajt (16:30 h)
Švedska – Kuba (18:30 h)

Grupa C (Varaždin)
Poljska – Alžir (15.30 h)
Njemačka – Rusija (17.30 h)
Makedonija – Tunis (19.30 h)

Grupa D (Poreč)
Norveška - Saudijska Arabija (16.15 h)
Egipat – Srbija (18.15 h)
Danska – Brazil (20.15 h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC