• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Potro slavio u Ouklendu, Nalbandijan u Sidneju

Argentinci su imali uspješan vikend na ATP turnirima. Huan Martin Del Potro osvojio je turnir u Ouklendu, a David Nalbandijan slavio u Sidneju.

 Del Potro slavio u Ouklendu, Nalbandijan u Sidneju Izvor: MONDO

Huan Martin Del Potro trijumfovao je na turniru u Ouklendu pošto je u finalu pobijedio Amerikanca Sema Kverija sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Del Potro, koji na ATP listi zauzima deveto mjesto, tako je stigao do prve titule u 2009. godini i ukupno pete u karijeri.

"Sve titule su mi drage, a ova ima poseban značaj jer sam je osvojio na startu sezone. To je veoma dobro za moju buduću karijeru i nadam se da ću nastaviti istim putem. Zadovoljan sam što sam već na početku 2009. u dobroj formi, ali pravi izazov imaću sljedeće nedjelje kada startuje Australijan Open. Potrudiću se da u Melburnu napravim dobar rezultat", izjavio je Del Potro, koji će se u prvom kolu prvog Gren slema sezone sastati sa njemačkim teniserom Mišom Zverevim.

Argentinac, koji je 2008. okončao kao najmlađi igrač među 10 najboljih na ATP listi postao je prvi Argentinac koji se dokopao finala na turniru u Ouklendu, odnosno prvi teniser iz Južne Amerike koji je osvojio pehar poslije Čileanca Fernanda Gonzalesa 2005. godine.

Nagradni fond turnira u Oklendu bio je 480.750 dolara, a Del Potro je u četvrtfinalu nadigrao Viktora Troickog.

Još jedan Argentinac, David Nalbandijan, bio je uspješan ovog vikenda.

Nalbandijan je osvojio je titulu na turniru u Sidneju pošto je u finalu pobijedio Finca Jarka Nieminena sa 2:1 po setovima (6:3, 6:7,6:2).

Nalbandijan, trenutno 11. teniser svijeta, u prvom setu je uspio da jednom oduzme servis protivniku i da za 30 minuta dobije taj dio meča sa 6:3.

Argentinac je u prvom gemu drugog seta napravio brejk, ali je 40. teniser na ATP listi uspio da preokrene reziltat. U desetom gemu, pri rezultatu 5:4, Nalbandijan je servirao za pobjedu, ali je Nieminen osvojio taj gem bez izgubljenog poena, a u narednom je po prvi put u meču i poveo.

Finac je u 12. gemu propustio tri set lopte, ali je poslije velike borbe i još šest set lopti u taj-brejku uspeo da dobije taj dio igre sa 11:9.

U četvrtom gemu trećeg seta Nalbandijan je oduzeo servis protivniku i poveo sa 3:1, ali je Nieminen u narednom gemu vratio brejk. Argentinac je do kraja seta dobio tri gema i nakon dva sata i 15 minuta igre osvojio titulu iskoristivši drugu meč loptu.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC