• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Srbi balzamovali "faraone"

Debi Srbije kao rukometne reprezentacije na velikim takmičenjima odlično je završio za "orlove"!

 RUKOMET (SP): Srbi balzamovali "faraone" Izvor: MONDO

Srbija je u prvom kolu Grupe D na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj "balzamovala" faraone iz Egipta sa 30:22 (12:12). Operacija je obavljena pred 1.500 gledalaca, od čega je bilo nekoliko stotina glasnih Srba u dvorani "Žitika" u Poreču.

Subota 17. januar ostaće upamćena po prvoj pobedi srpskih rukometaša na velikoj sceni, koja možda znači i plasman u drugi krug, a Egipćani će isti datum pamtiti po mučenju koje im jer priredio Dimitrije Pejanović. Srpski golman branio je u drugom poluvremenu i na trenutke je bilo prosto neprijatno koliko mu rivali nisu mogli ništa!

Pogledajte foto galeriju

Najstariji reprezentativac Srbije (34) u prvih deset minuta drugog dijela igre, poslije neprijatnih 12:12 u prvom poluvremenu, odbranio je deset od 11 šuteva protivnika i bio odskočna daska ostalima za nevjerovatno brzu igru u napadu, koji nije trajao duže od sedam, osam sekundi. Tada je Srbija bukvalno samljela rivala serijom 9:1 i potom rutinski "odradila" ostatak meča.

Selektor Srbije Jovica Cvetković bio je u situaciji da ubaci u igru svih 14 rukometaša i svi su se, osim golmana Pejanovića i Stanića upisali u listu strijelaca.

Lijevi bek Aleksandar Stojanović zakucao je rivalu šest golova, od kojih su neki bili za TV špice. Momir Ilić, takođe lijevi bek, zaustavio se na pet, a Mladen Bojinović, koji je pobjedom proslavio 32. rođendan, četiri puta je pogodio mrežu.

Pejanović je proglašen za igrača utakmice, jer je za 30 minuta drugog poluvremena zabilježio 17 odbrana!? Rukometni komentatori vole da često da pohvale golmanski par koji za 60 minuta sakupi više od 15 odbrana...

"Orlove" u nedelju, od 20.30 očekuje sudar sa evropskim šampionom Danskom u drugom kolu Grupe D, ali u taj meč Srbi mogu da uđu potpuno rasterećeni, jer su "sa grbače" zbacili veliki teret duela sa Egiptom. Upravo su faraoni trebali da budu najveći rivali za to treće mesto, koje vodi u drugu fazu takmičenja.

Sa bodovima iz prvog kola, Srbima je dovoljno da do kraja takmičenja u grupi pobijede još autsajdere, Brazil i Saudijsku Arabiju i biće učesnici druge faze, koja će biti održana u Zagrebu i Zadru.

Sada Cvetkovićevi rukometaši mogu da se namjere na Norvežane i Dance i tu potraže ekstra bodove u drugom krugu.

Ukoliko budu igrali kao u drugom poluvremenu duela sa Egiptom, ni pobjeda nad evropskim šampionima ne bi bila nemoguća.

(N. Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC