• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" spremni za Dance

Najbolji rukometaši i selektor Srbije vjeruju da mogu da iznenade selekciju evropskog šampiona, Dansku, u drugom meču na SP.

 "Orlovi" spremni za Dance Izvor: MONDO

"Orlovi" su nadigrali Egipat (30:22) u prvom kolu grupe D i sa dosta samopouzdanja dočekuju drugog rivala u Poreču, zvaničnog evropskog šampiona, selekciju Danske.

Biće to derbi kola, a i prve faze takmičenja u Poreču.

"Mi smo na šampionat došli da igramo, utakmicu za utakmicu, od protivnika do protivnika. Egipat je već zaboravljen i mi se okrećemo Danskoj. Izuzetno poštujemo rivala. Oni su jedna izvaredna ekipa, jedna sjajna generacija. Uradićemo sve da pružimo dobru igru i da ih dobijemo", izjavio je selektor Srbije Jovica Cvetković.

Selektor Srbije cijeni selekciju Danske, ali i kaže da njegovi momci mogu da se nose sa svima.

"Oni su jako dobar tim, ali mi za svakoga imamo rješenje. Kao što smo Egipćanima uspjeli da se suprostavimo raznolikim zonskim formacijama, tako ćemo, vjerujem u svoje momke, uspjeti i pred Dance da iznesemo nešto novo. Svakako dovoljno da svi budu zadovoljni", dodao je Cvetković.

Kapiten Srbije Ratko Nikolić priznaje da će meč protiv Danaca, koji su na startu ubjedljivo nadigrali Brazil (40:27), biti izuzetno težak, ali vjeruje da njegov tim, ukoliko ozbiljno uđe u taj meč, može do druge pobjede na šampionatu.

"Protiv Danaca nas očekuje još veći izazov nego protiv Egipta. Dosta smo imali problema u utakmicama s Dancima i moramo da se dobro spremimo. Vjerujem da ćemo spremni ući u taj meč", rekao je Nikolić.

Iskusni golman Dimitrije Pejanović zadao je mnogo muka Egipćanima i vjeruje da će na meču protiv evropskih šampiona biti spreman da odradi sličan zadatak.

"Danska ima ekipu čiji igrači su dugo na okupu. U svakom slučaju to je reprezentacija za respektovanje. Moraćemo da se borimo. Svaka utakmica je veoma duga i treba je igrati od prvog do posljednjeg minuta. Moramo ići iz utakmicu u utakmicu, a ne sada da razmišljamo da li smo na korak do plasmana u drugi krug", rekao je Pejanović.

Srbija drugi duel u grupi D protiv Danske igra od 20.15 časova u Poreču.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC